6. heinäkuuta 2015

Terveystuloksia

Pohdin tuossa aiemmin, mahtaako Boltilla olla jotain rakenteellista, minkä vuoksi se nostaa jalkaa selkä köyryssä ja kävelee muutoinkin hieman "erikoisesti". Suuntasimme siis viime viikolla lääkärille ja Boltilta kuvattiin lonkat, selkä ja kaularangastakin otettiin kuva.

Lääkäri selitti mulle todella tarkasti kuvia, mitä niissä näkyy ja mitä se tarkoittaa. Kotiin kun pääsin en varmaan muistanut enää edes puolia, mutta koitetaan jotain kuitenkin muistetlla tähänkin, niin jää jonkinlainen jälki, jotta voin tarvittaessa myöhemmin palata näihin.

Eli lonkat. Juuri tuli Kennelliitolta paperit, jotka toteavat lonkkien olevan B/B. Lääkäri arvali lausunnon tulevan takaisin A/B:nä, sillä toinen lonkka oli hänen silmäänsä tiiviimpi, joskaan kummassakaan ei ollut mitään suurta löysyyttä. Lonkista ei siis löytnyt mitään, mikä selittäisi Boltin jäykkyyden.

Tässä vielä Kennelliiton määritelmä B lonkasta: " Lähes normaali / rajatapaus. Reisiluun pää ja lonkkamaljakko ovat vähän epäyhdemukaiset, Norgergin asteikko vetoasennossa  lähellä 105° tai reisiluun pään keskus on mediaalisesti lonkkamaljakon dorsaalireunaan nähden ja reisiluun pää ja lonkkamaljakko ovat yhdenmukaiset."

Seuraavaksi siirryttiin katsomaan selkäkuvia, joista kaularankakuvaa katsomalla lääkäri totesi että kaikki nikamat löytyvät, selkärangan ja rintarangan nikamat näyttävät hyvin siistiltä eikä niissä ole mitään, mikä aiheuttaisi Boltin "oireet". Ensimmäinen ristinikaman harjanne puolestaan ei ole täysin luutunut kahteen seuraavaan, minkä vuoksi lausunto on LTV1. LTV1 ei kuitenkaan millään tapaa voi aiheuttaa kipua koiralle eikä se ymmärtääkseni ole myöskään este jalostukselle. Tällä rodulla kuvataan niin vähän selkiä, että on hankala sanoa kuinka yleisiä nämä nikamamuutokset edes ovat..

Kennelliiton lausunto selästä: "Välimuotoinen lanne-ristinika,a: 1 - jakautunut ristiluun keskiharjanne (s1-s2) tai muu lievästi normaalista poikkeava takenne".

Lääkärillä käynnistä jäi huojentunut olo. Rakenteista ei löytynyt vikaa, joka aiheuttaisi kipuja tai laittasi jarruja yhteiseen tekemiseen. Lääkärimme Pipsa Lampinen suositteli varaamaan hieronta-aikaa Karhuniemen Kirsille, jotta saataisiin Boltin silkä kuntoon. Nämä Boltin "oireet" siis johtuvat vain todella jumittuneesta selästä. Selkäkuvistakin näki lääkärin mukaan, että selkä on jumissa, sillä kun lonkka ja kaula olivat linjassa meni ranka kuitenkin pienen kaaren vasemmalle, sillä lihakset ovat toiselta puolelta niin kireät, että vetävät rennon selän pienelle mutkalle.

Nyt on sitten varattu Kirsille hieronta aika tiistaille 7.7. ja maanantaille 13.7. Katsotaa mihin noilla hieronnoilla päästään ja jatketaan sitten hierontaputkea tarpeiden mukaan :)

2 kommenttia:

 1. Hyvä ettei ole mitään rakenteellista vikaa ja toivotaan hieronnasta olevan apua. Meidän "köyryselkä" osaa ajoittain seisoa ihan suorassakin, niin en ole kuviin kiirehtinyt, toki venytellään ja itse hieron kevyesti. Kohtahan tässä jo pitäisi mennä kun 2 tulee pian täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä jäi muutama lausunto selästä saamatta virallisiksi juurikin tuosta syystä, kun ei ole 2 vuotias vielä. Muutenhan noista sai kyllä jo virallisia :)
   Tiistaina hieronnassa paneuduttiin alaselän jumiin ja maanantaina jatketaan yläselän jumin kanssa. Mä toivon kanssa kovasti, että saataisiin pikku-ukon selkä kuntoon hierontojen avulla :) Nyt vkl sitten näkee, liikkuuko yhtään paremmin kehässä, kun alla on hieronta versus kevään näyttelyt, jolloin ei ole hierotettu.

   Poista