14. heinäkuuta 2015

Tupla EH, 11. ja 12.7.

Viikonloppuna oli vuorossa kahdet näyttelyt. Lauantaina oli ensin Nastolan ryhmänäyttelyt ja sunnuntaina sitten "vuoden päätapahtuma" eli erikoisnäyttelyt Nastolassa.

Starttasimme Lahteen jo perjantai-iltana, sillä lauantaina olisi muutoin tullut kovin aikainen lähtö. Perjantaina iltateetä hörppiessä juteltiin äitin kanssa siitä, miten Boltin selkäjumi mahtaa näkyä näyttelyissä ja siitä, ettei välttämättä kannata osallistua seuraaviin näytelmiin ennen kuin selkä on täysin kunnossa.

Lauantaiaamuna suuntasin Boltin kanssa Nastolaan, jossa tuomarina toimi Hilkka Salohalla. Schapeja näytelmiin oli ilmottautunut 10 kpl, eli päivä ei venynyt pitkäksi vaan takaisin Mettiksellä oltiin jo puolilta päivin.

Arvostelussa on maininta huonosta ylälinjasta, sillä Bolt köyristeli selkäänsä. Lisäksi kätellessään Hilkka totesi, että hän kaipaisi pidempiä jalkoja. Ei oltu Hilkan mieleen, ja jumikin näkyy jo kovasti liikkeessä. Mä en tiedä, miten jäätävän määrän Bolt tarvitsee hierontaa, että saadaan sen selkä kuntoon. Maanantaina oli vuorossa viides hierontakerta noin 2 viikon väleillä. Saatiin kasa takapäätä treenaavia liikkeitä "kotiläksyiksi" ja 5 viikon päästä seuraava hieronta.

Tässä siis Boltin arvostelu ryhmiksestä:

Nastola RN 11.7.2015, tuomarina Hilkka Salohalla
"Oikeat mittasuhteet. Ikäänsä hyvin kehittynyt. Hieman kevytkuonoinen pää. Hyvä purenta ja korvat. Riittävä kaula. Köyristää ylälinjaansa. Riittävät kulmaukset. Hieman liian vahva luusto. Hyvä häntä. Vielä pehmeä karvapeite. Liikkuu hyvällä askelpituudella ja käyttää häntäänsä hyvin. Ylälinja liikkeessä saisi olla parempi."
Luokkana JUN ja arvosteluna erittäin hyvä (EH), JUK 3.

Sunnuntaina Erkkarissa oli sitten paikalla muuutama muukin schape. Ilmottautumneita oli siis huimat 56 koiraa, joskin muutama jäi pois. Tuomarina John Wauben, Alankomaat.

Erkkari, ja koska aamulla tuli vettä niin pukeuduin kumisaappaisiin. Kuva: Tuija Laurila.
Junnu-uroksia oli kehässä 6 kipaletta, ja Bolt juoksi kehässä junnujen tokana koirana. Hienosti onnistui juokseminen vaikka edellä ja takana olikin lajitovereita. Vauhtia olisi kyllä saanut olla paljon enemmän, että olisi saatu hieman näyttävämpää askelta. Musta tuntui että juoksin hihnanmitan edellä enkä saanut Bolttia tulemaan yhtään reippaammin. Noh, ei mahda mitään, ens kerralla kovempi tsemppi päälle ;)

Etujalasta tykkään, takapotku jää vajaaksi. Kuva: Tuija Laurila (sillä siolla putkella).
Saatiin siis rokutusta sunnuntainakin tosta liikkeestä. Mielenkiinnolla odotan, saadaanko liike kuntoon sillä, että saadaan selkä kuntoon :)

Tätä arvostelua sai lukea muutaman kerran ja arvailla, mitä tässä mahdetaan sanoa. Tää on nyt kirjoitettu, kuten arvostelulapussa lukee, joten pääsette tekin arvailemaan mitä meinaa mm. "n" :)

Erikoisnäyttelyt, Nastola 12.7.2015, tuomarina John Waube
"16 m. Well deloudled muscilane type. Good size & pu. Deloudled in head. Scall suffiens broad muzzle must be stonger. Brown eyes. Ears are little big (tää oli eka kirjotettu pig!!). Topline deloudled body. Stronger angulation behind, light bown. Well muzzelt. Correct coat. Correct temperament. Very n tail. Movement a bit narrow be. Should improve in drive. He needs little more time."
Luokkana JUN ja arvosteluna erittäin hyvä (EH).

Häntä pystyssä. Kuva: Tuija Laurila.
Kuva: Tuija Laurila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti