28. kesäkuuta 2015

Rally-tokokisat 28.6.2015

Lauantaina tuskailin itsekseni sitä, miksi olinkaan mennyt ilmottamaan meidät rally-kisoihin. Lähdettiin pari viikkoa sitten rakentamaan käskyä "sivulle" kokonaan uusiksi, jotta päästään korjaamaan myös paikka, jossa Sade seuraa. Paljon olisi siis vielä tehtävää ennen kuin meille saisi antaa luvan mennä kisoihin :D

Ilmo oli kuitenkin laitettu jo kuun vaihteessa, joten ei auttanut kuin lähteä katsomaan kuin meidän käy. Jo ennen omaa vuoroamme Sade makoili maassa ja läähätteli enkä saanut siihen samaa intoa, mikä meillä on monesti treeneissä ollut. Kyllähän se teki töitä mulle, mutta vain puolitehoilla. Kontakti oli väljempää kuin normaalisti (jolloin myös väljä) ja ne meidän vahvat liikkeet vaati lisäkäskyjä toimiakseen.

Moni rally-kisoja kiertänyt tuskaili, miten rata oli paljon haastavampi kuin ikinä ennen. Tosiaan, paljon oli käännöksiä vasempaan, kun paljon on myös ALO -kisoja joissa tehdään vain yksi käännös vasempaan.

Kun meidän vuoro koitti, olin varma, että meidän hylättiin jo lähdössä, kun omasta mielestäni Sade ylitti lähtöalueen ennen kuin saimme luvan lähteä liikkeelle. Ei siinä auttanut silti kuin yrittää tsempata itsensä ja haahuileva koira radan läpi ja toivoa että Sadelta löytyisi työinto vielä radan aikana. Vaan ei löytynyt.

Neljäs kyltti käski ottaa koiran eteen ja takaisin viereen vasemmalla pyörähtäen. Vasemmalle tullessa koira ei enää istu pa:han vaan matka jatkuu ikäänkuin lennosta. Tästä tuomari oli merkannut meille miinus pisteen, sillä Sade tuli eteeni vinoon. Suoritusta tehdessä harkitsin liikkeen uusimista, mutta tiesin ettei liikkeestä tullut -10 pistettä, joten jätin uusimatta (uusinnasta tulee -3). Toinen virhepiste saatiin kyltiltä 9, sillä Sade kävi sitä nuuskaisemassa.

Radan jälkeen palkkasin Saden ja ajattelin etten edes käy katsomassa tulostamme, odottelen vain että saamme kisakirjan takaisin ja painumme kotiin. Pian kuitenkin seurakaveri tuli ekrtomaan, että olimme saaneet 98 pistettä ja aikamme oli nopein, joten johdimme. Arvatkaa meinasinko tippua jaloiltani, sillä tämä tulos yllätti täysin :D

Tällä kertaa jäätiin kuitenkin sijalle 4., sillä kaksi koirakkoa sai 99 pistettä ja yksi 98 pisteen koirakko oli 0.03 sekuntia meitä nopeampia. Pienestä oli siis kiinni ettei oltaisi noustu ekoissa kisoissa palkinnoille. Osallistujia ALO:ssa oli yhteensä 29, ainakin ilmottautuneiden perusteella.

 Tässä muutama Karita Soinin napsima kuva meidän ratasuorituksesta:
Tuomari oli vielä kirjoittanut kommentiksi "Mukavaa yhteistyötä!" :D Olinkohan mä liian kriittinen vai oliko tuomarilla vain erittäin löysä arvostelu..?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti