9. kesäkuuta 2015

Ylökin kisat ja mätsäri 6.6.2015

Lauantai oli oikea vauhtipäivä. Lähdettiin aamulla liikkeelle ajatuksena, että mennään Mirvan neuvoilla mätsäriin harjoittelemaan käyttäytymistä. Ketuiksihan tuo meni, eikä kehässä liikuttu nätisti vaan esiintyminen oli suorastaan katastrofaalista. Mä en ymmärrä, miten noi muut koirat voikin jännittää noin hirveesti ettei niille rohkenisi selkäänsä kääntää. Tosin meillä on alkanut ujoilukausi muutenkin.. Ennen pusuteltiin kaikki tuntemattomatkin, nyt mennään selän taakse piiloon. Mä niin toivon, että tää on vaan ohimenevä ikävaihe...

Mätsärin yhteydessä oli mahdollisuus valokuvauttaa koiransa, joten käytinpä Boltin sekä Saden poseeraamassa. En tosin yhtä aikaa vaan erillisissä kuvissa. Tämän viikon aikana kuvien pitäisi napsahtaa sähköpostiin, niitä odotellessa :)

Mätsäristä suunnattiin vaihdattamaan takarenkaita, että voidaan turvallisin mielin lähteä ajamaan Mutalaan agikisoihin. Oltiin ilmottauduttu kahdelle radalla; hyppärille ja agiradalle. Radat olivat Viitaniemen Heidin käsialaa, ja täytyy sanoa, että menen toistekkin hänen radoilleen. Radat olivat mukavan etenevät ja sää otettiin esteissä huomioon. Agiradalle vaihdettiin pohjapiirroksesta poiketen puomi putkeen, jotta voitaisiin pitää kisat loppuun vaikka sade muuttuisi kaatosateeksi.

Hyppyradalla oli hankala keppikulma, tai no, olisi tämä voinut olla tehtävissä, vaan tänään ei onnistuttu. Sade haki kepeistä ohi ja oli lähdössä ekan kepin oikealta puolelta liikkeelle, minkä jouduin korjaamaan ja tästä 5 virhepistettä. Loppurata menikin sitten taas ihan mukavasti, vaikkakin jotenkin tuntui ettemme juurikaan edenneet radalla.. Lopulta aika oli kuitenkin reilu 3 sekuntia alle ihanneajan ja ilman noita 5 virhepistettä olisi hätyytelty LUVAa. Ens kerralla sitten ;)

Agirata lähti liikkeelle mukavasti, mitä nyt unohdin 3:lla esteellä minne rata jatkuu :D Olin siis lähdössä ohjaamaan jo loppusuoralle, minkä vuoksi kierrettiin este pidemmän kaavan kautta ennen nelosestettä. Hups! Tästä mun mokasta siis vielä selvittiin ilman virhepisteitä, mutta kun A:lta laskeuduttiin hypylle ja olisi pitänyt vaihtaa suuntaa (mun valssi oli onnettomasti täysin myöhässä) toselle hypylle ennen putkea, päätti Sade mennä suoraan putkeen. Tässä kohti karjaisin niin kovaa, kun ääntä lähti mutten saanut Sadea edes vilkaisemaan itseäni.. Otettiin siis hylsy ihanaakin ihanamman ansaputken vuoksi. Tämä treenilistalle! (maanantaina tätä treenailtiinkin jo)

Mulla oli kerrankin jopa kamera mukana kisoissa. Muistinpa laittaa sen päällekin kuvaamaan, mutta gopro ei ehkä ole omiaan kuvaamaan aitaan kiinnitettynä agirataa. Takareuna oli kuvassa niin kaukana ettei videosta ollut juurikaan hyötyä, kun yritin katsoa myöhästynyttä valssiani. Ehkä mä joskus hankin oikean videokameran ja pyydän jonkun kuvaamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti