2. toukokuuta 2018

2x2 –kepit, ensimmäinen viikko

Dieselille tuli vuosi ikää, joten aloitettiin keppitreenit. Saden olen opettanut aikanaan verkkojen ja käsiohjauksen avulla, mutta tekemistä oli aivan älyttömästi, että sain avut pois. Vieläkään en ole täysin tyytyväinen Saden keppeihin, vaikka vauhtia niihin onkin nyt viimeisen vuoden aikana saatu. Edelleen Sade kaipaa kepeillä tukea, enkä voi itse leikata kovinkaan kauas kepeistä Saden pujotellessa. Tarkoituksena on siis nyt rakentaa Dieselille vauhdikkaammat ja varmemmat kepit, mitkä se pystyy suorittamaan myös häiriössä.

Keppien opetustavaksi valitsin 2x2 kepit ja meidän agikoutsi Satu lupasikin mua tässä jeesiä, sillä on omat koiransa ko menetelmällä opettanut. Ensimmäisissä treeneissä vedettiin kaksi paria keppejä peräkkäin, niin että suoritettavana oli kaksi ”porttia”, noin tuplamatkan päässä toisistaan verrattuna siihen, mitä myöhemmin ovat.

⥍      ⥍

Tästä sitten juoksutettiin Dieseliä läpi lelun heiluessa koiran puoleisessa kädessä häiriönä ja palkaksi lelu heitettiin koiran linjalle. Tarkoitus oli, että mä pysyn koiran edellä, ja koira hakee porttien läpi itsensä. Noin kuusi toistoa per puoli, ja siinä oli ensimmäinen keppitreeni. Kotiläksyksi saatiin opetella, että lelu voi heilua mun kädessä vaikka kuinka ja paljon, mutta ilman lupaa sitä ei oteta. Nyt treenataan myös kerran päivässä keppejä, ja kun Diesel keksii, mistä on kyse, voidaan keppien etäisyys toisistaan puolittaa, ja sisäänmenokulmaa ruveta vaikeuttamaan.

Dieselin kanssa on siis tehty siivekkeiden tarjoamista, ja pieniä agipätkiä, eli täysin tyhjistä ei lähdetty ja vain oletettu koiran hakeutuvan porteista oma-aloitteisesti. Suurimmaksi haasteeksi ensimmäisessä treenissä muodostui, että Diesel meinasi lelua tuijotella, eli joitakin kertoja tuli jälkimmäisestä portista ohi.


Omatoimitreenit 1/6
Treenien tekeminen jäi iltamyöhään, minkä näki Dieselistäkin. Keskittyminen oli aika onnetonta, eikä treeni ollut aivan sitä, mitä olin toivonut. Vähän meni räpeltämiseksi ja hermot kiristyivät. Ihan ei taidettu saada kasaan 6+6 toistoa, mutta kauaksi ei jääty. Myöskään pimeys ei asiaa auttanut, vaikka kovasti koitin sijoittaa kepit katulampun valon alle.
Omatoimitreenit 2/6
Suoritettiin treenit valoisan aikaan, ja pojan keskittyminen oli aivan super, vaikka 10 metrin päässä kävelytielläkin kulki porukkaa. 6+6 toistoa saatiin nopeasti kasaan, ja treenistä jäi hyvä fiilis.
Omatoimitreenit 3/6
Tehtiin treeni hallilla, ja parin ohihumpatuksen jälkeen Diesel teki hyvällä tempolla hienoja suorituksia.
Omatoimitreenit 4/6
Tehtiin treeni tenniskeskuksen parkkipaikalla, ja muutaman kerran poika kohelsi ekasta portista ohi. Ei siis keskittynyt tekemiseen, kunhan laukkasi mihin lystäsi. Päästiin tekemään hieman viistosta lähestymisiä, mutta ei puhettakaan mistään 90 kulman lähestymisistä.
Omatoimitreenit 5/6
Hyvin samanlainen treeni kuin maanantaina. Koheltaja, eikä saatu enempää kulmaa lähestymisiin ilman, että ekasta portista mentiin ohi.

Omatoimitreenit 6/6
Mahtaako toi koira tietää ollenkaan, mitä siltä halutaan? Se saattaa juosta vaan ohi porteista, ei puhettakaan, että lähtisi oikeasti portteihin hakeutumaan. Juoksee kyllä porteista läpi, kun sopivassa kulmassa tullaan, mutta muutoin juoksee ekan portin ohi, ja hakeutuu vasta tokasta portista sisään. Mua turhauttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti