1. kesäkuuta 2014

Pohjanoteerausten viikko

Huh, onneksi tämä viikko alkaa vedellä viimeisiään! Oli nimittäin sen verran hirveä viikko, etten ihan heti halua toista samanlaista :D Kyllä Sade palautti mut oikein kunnolla maanpinnalle siitä, ettei todellakaan ole vielä valmis koira millään saralla vaan NUORI nartunalku.

Oltiin helatorstaina parin tunnin agitreeneissä ja paikan päällä minulle selvisi, että treenipaikka onkin ulkokenttä ja yllättäen taivaalta satoi vettä. Treenit meni päällisin puolin ihan ok ja ainakin oppia tuli niin paljon, kuin vain kykeni sisäistämään. Nappulan vire ei vain oikein ollut kohdillaan, liekö syy ihan vain viikossa vai siinä, että tämän viikon meillä oli Tara juoksuhoidossa.. No Sade kuitenkin haahuili pitkin treenikenttää omalla vuorollaan ja keskittyi laidalla oleviin koiriin, mikä on hyvin poikkeuksellista sille, kun kyse on agitreeneistä. Myöskään meidän yhteistyö ei ollut aivan niin hienoa, kuin se parhaimmillaan on ja näytettiin vieraalle ohjaajalle se meidän kaikkea muuta kuin paras osaaminen. Onneksi me ei oteta tuota treenaamista liian vakavasti :)Perjantaina mentiin sitten tokon möllikisoihin, sillä olin meidät sinne jo aikaa sitten ilmoittanut. Koko viikon hukassa ollut kontakti hirvitti jo etukäteen, mutta ajattelin Saden kuitenkin selviytyvän ihan hyvin mölliluokan liikkeistä. Etukäteen jopa iloitsin suunnattomasti siitä, että saimme kerrankin mukaamme H:n, joka lupasi kuvata meidän suorituksemme.

Vaan tuo ilo oli aivan liian ennenaikaista. Video löytyy, mutta sitä en kyllä kuitenkaan tänne laita. En nyt, kun meidän koe meni kaikkella muulla tapaa kuin Saden yleensä ylläpitämällä tasolla. Sade kiinnitti koko ajan huomiotaan kentän laidoille eikä ottanut kontaktia koko kokeen aikana vaikka yritin kaikkeni. En tiennyt kokeen aikana pitäisikö itkeä vai nauraa, sillä luoksepäästävyyttä vaille kaikki meni pieleen.

Luoksepäästävyydestä siis napsahti 10, mutta siihen ne kympit sitten jäikin. Paikalla makaamisesta tuli 8, Sade ennakoi perusasentoon palaamisen ja nousi siis viereeni ennen kuin ehdin antaa käskyn. Tämä on kyllä ollut meillä haasteena muutenkin, mutta aika hyvin tämän ongelman kuvittelin jo selättäneemme.

Seuraaminen kytkettynä 5,5 pistettä tuli säälistä. Sade seurasi metrin päässä sivulla, haahuili käännöksissä ja istui sivuun perusasennot. Sama oli myös taluttimetta seuraamisessa, mutta tässä lähtö oli kuitenkin parempi, joten pisteiksi tuli 6. Näissä liikkeissä kyllä näki, että kyseessä oli mölliluokka, sillä itse olisin antanut meidän suorituksista 0.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli 5, Sade meni maahan vasta toisella käskyllä ja useamman askeleen jälkeen. Myös seisominen seuraamisen yhteydessä oli kummallisen hankalaa ja pisteiksi tuli 7. Kummassakin liikkeessä kontakti puuttui täysin eikä Sade seurannut toivotulla tavalla.

Luoksetulo oli Sademainen 9,5; hirveää kyytiä mamman luo :D Tuomari tosin nauroi, että muutoin olisi ollut täysi 10, mutta tämänkin pa:n päätti sitten istua vinoon..... Estehypystä pamahti täysi 0, Sade meni esteelle mutta kääntyi ympäri hyppäämisen sijaan ja loppu olikin yhtä pelleilyä. Huoh!

Kokonaisvaikutuksesta saatiin 8, mitä en vieläkään ymmärrä :D Tuomari totesi, että paljon on tekemistä, mutta koira oli koko ajan kuitenkin hallinnassa eikä pelkoa kehästä poistumisesta ollut. Koira teki myös sen mitä teki niin iloisesti... Lopputulos oli siis 129,5 pistettä.Ja Bolt. Ei meidänkään viikko ehkä parhaimmasta päästä ollut :D Reipas poika oli rokotuksia hakiessa eikä yhtään ihantanut, mutta kotona onkin sitten ollut totaaliriiviö. Jätkä keksi repiä meidän sängynreunan verhoilut. Nyt pitääkin sitten kehitellä siihen jtn niin pahan makuista, ettei toiste koske :)

Tässä muutama kuva ennen möllikoetta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti