1. toukokuuta 2014

Vappu


Vappuaattona H tuli kotiin suurtakin suuremman kukkapuskan kanssa, ja siitä pääsi alkamaan meidän vappu. Aattona tupa täyttyi ystävistä ja uusista tuttavuuksista ja rapsuttajia kummallekin karvakorvalle riitti. Lapsoset ottivatkin huomiosta kaiken irti ja kulkivat rapsuteltavina ja ihasteltavina. Joskus puolen yön tienoilla, kun volumet meinasi nousta ja koiruuksia selvästi jo väsytti, painuivat ne nätisti omille sängyilleen viereiseen huoneeseen nukkumaan. Joskus aamuyöstä, kun väki väheni ja päästiin H:n kanssa nukkumaan riitti koiruuksillakin vielä hetkeksi unta. Pikku herra kuitenkin nousi jo kahdeksalta vaatimaan huomiota ja haluamaan ulos, mutta onneksi uni jatkui taas yhdeksän aikaan :)

Vappuna päätettiin käydä pyörähtämässä vapputorilla ja niinpä Bolt pääsi elämänsä ensimmäiselle bussimatkalle. Sade on vanha tekijä ja nuokkui nautiskellen koko matkan, mistä mallia ottaen Boltkin nukkui rauhassa. Keskustassa kumpikin turri pääsi vapaamatkustajiksi syliin, ettei kotiin palatessa löytyisi tassuista lasisia yllätyksiä. Ja toisaalta Sadekin on sen verran matala, että olisi tullut helposti tallotuksi väenpaljoudessa Boltista puhumattakaan.

Tässä muutama kuva vapputorille valmistautujista:



Illalla lähdettiin vielä purkamaan akkuja ja keräilemään hyvää sekä pitkää yöunta lenkin avulla. Ensimmäistä kertaa Sade innostui leikkimään Boltin kanssa, joten etsiydyimme paikkaan, missä lapset saattoi päästää irti juoksemaan. Ja voi sitä iloa, kun nurmella juostiin peräkanaa, hypittiin ja pompittiin sekä kisailtiin :) Bolt oli onnesta soikeana, kun Sade huomasi sen ensimmäisen kerran muutenkin kuin vain komentaakseen.

Rallien jälkeen tuumasimme H:n kanssa, että Bolt taitaa tulla loppumatkan sylissä, ettei pieni väsy liikaa. Vähän meinaa nimittäin Boltista puskea esiin sisu tyylillä "toikin jaksaa niin kyllä mäkin jaksan". Eipä Bolt kuitenkaan ollut kyydistä aivan samaa mieltä ja aloittikin ensimmäisen askeleen jälkeen hurjan ruikuttamisen ja rimpuilun päästäkseen takaisin juoksemaan, sillä "eihän isot pojat kulje sylissä" :D






Kotona odotti lämmin sauna ja Sade-saunakoira oli heti saunan ovella odottamassa lauteille pääsyä. Pitihän pennunkin tulla katsomaan, mikä se paljon puhuttu sauna on ja niinpä Bolt löysi myös tiensä lauteille vierailemaan. Pikkuisen heitettiin vettä kiukaalle ja pentu veti luimuun äänen kuullessaan, mutta muutoin oli kyllä reipas saunoja. Muutaman minuutin jälkeen koirat passitettiin kylpyhuoneeseen jäähylle, missä ne torkkuivat tyytyväisinä.

Taisi olla Boltille sen verran kaikkea uutta ja ihmeellistä vapussa, ettei tästä enään nousta touhuamaan ennen aamuyötä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti