17. toukokuuta 2014

Ekat agiepikset

Käytiin tänään meidän ekat agiepikset Ylöjärvellä. Startteja tuli kolmessa eri sarjassa yhteensä kolme. Viimeisen startin olisi melkein voinut jättää ottamatta..

Ensimmäinen luokka oli supermöllit, missä radalla oli vain putkia sekä hyppyesteitä. Meille rimat nostettiin 40 cm. Tässä luokassa olivat sekaisin niin minit, medit kuin maksitkin, sillä järjestäjien tarkoitus oli ollut, että rimoja ei olisi ollut - mutta kuinkas siinä sitten kävikään :D

Radan pituus oli 98 metriä ja tavoiteaika 49 s. Sadessa oli suunnattoman hyvä vire päällä ja halu tehdä töitä, minkä tuloksena aikamme oli 26,81 s. (av -22,19) JA mikä hienompaa tehtiin 0:lla rata!!


Toinen luokka oli sitten luonnollisesti möllit ja radalta löytyi tällä kertaa putkien ja hyppyjen lisäksi myös puomi ja pituus. Pituutta itse radalla oli 127 metriä ja tavoiteaikana 63 s., rimat medeillä oli vain 30 cm.

Saden hyvä vire jatkui tälläkin radalla, vaikka omaa vuoroa joutuikin hyvän tovin odottelemaan ja vieläpä mökissä (=kevythäkissä) Bolttiaisen kanssa. Saimme rata-ajaksi 40,09 s. (av -22,91) ja jälleen 0:lla radan! Jee, mulla on taitava koira!! :) Ja tämä tulos riitti tänään kolmanteen sijaan ;)

Jos tälle radalle pitäisi sanoa jotain korjattavaa ottaisin tuon ohjauksen esteeltä 14 esteelle 15 uudestaan mietintään. Vähän meinasi Sade mennä hämilleen mun ohjauksestani, mikä oli tarkoitettu takaaleikkaukseksi, mutta taisi olla lopulta jotain aivan muuta :D Oikeastaan esteille 15 ja 16 olisi tarvittu kaiken kaikkiaan selkeämpi ohjaus, sillä kompurointini esteellä 15 aiheutti sen, etten ehtinyt valssaamaan esteiden 15 ja 16 välissä vaan juoksin loppu suoran lopulta esteiden vasemmalta puolelta, vaikka olisin rataan tutustuessa suunnitellut meneväni 2 viimeistä estettä oikealta puolelta.


Ennen kolmatta luokkaa, kisaavia, joutui jälleen odottelemaan suhteellisen pitkään ja sen kyllä näki Sadesta. Toisaalta taustalla painoivat varmasti jo kaksi edellistä suoritusta sekä koko "kisatilanne", kun ympärillä hyöri paljon vieraita koiria ihmisineen..

No, joka tapauksessa ja lähdössä oli aavisteltavissa, ettei radalla olisi yhtä innokas ja kaikkensa antava koira. Lähtökäskyä odotellessaan neiti rapsutteli muina naisina vaan korvaansa, mitä se ei yleensä tee ennen omaa suoritusvuoroaan. Normaalimpi tila on kiltisti istuva koira, joka ylläpitää herkeämätöntä katsekontaktia saadakseen lähtöluvan.

Radalle kuitenkin lähdettiin ja muutama ensimmäinen este suoritettiinkin hyvin mallikkaasti. Ensimmäinen haaste tuli kepeissä, Sade oli kuin ei olisi ikinä ennen niitä pujoitellut ja meinasi joka välistä oikaista, mutta saatiin lopulta kuitenkin käsiavulla pujoiteltua kepit jopa "oikein". Seuraava haaste tuli esteeltä 12 ohjattaessa esteelle 13, kun tein valssin liian myöhässä ja Sade ratkaisi jo tilanteen syöksymällä putkeen - HYL. Ei siinä sitten muuta kuin uudestaan esteelle 13 ja rataa jatkamaan, kunnes tuli vastaan keinu, mistä tulikin sitten vauhtikeinu (seuraavaa keinun tekoa odotellessa..).

Niin, eihän siinä radassa sitten ollut muuta haastavaa ;D tarpeeksi kuitenkin, että saatiin hylsy ja näytettiin parhaat puolemme :D


Tässä vielä Saden palkinnot :D Summa summaarum; hyvä treeni niin Sadelle kuin omalle ohjeemisellenikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti