4. heinäkuuta 2016

Pitkästä aikaa mökillä

Vietimme juhannuksen mökillä, ja normaaliin arkeemme poiketen, koirat saivat olla päivät pitkät pihalla. Varsinkin Bolt nautti, kun se sai kulkea ovesta edestakaisin, miten mieli. Pitkät tovit se makoili mökin rappusilla tai keskellä pihaa, mistä näki mukavasti joka suuntaan. Kunnon vahtikoira siis!

Sade viihtyi kovin siellä, missä minä tai H oltiin, eikä nauttinut samalla tavalla siitä, että sai vapaana juoksennella pitkin pihoja. Toki Sadekin ulkona makoili ja nautiskeli, mutta Sadelle on tärkeämpää olla lähellä. Sade kävi muutamaan otteeseen H:n kanssa kalassa, ja Bolt jäi pihavahdiksi. Kävipä Boltkin kertaalleen veneilemässä, ja nyt kun vene ei liikkunut moottorin voimalla, niin Bolt olikin ikein reipas poika. Viime kesänä Bolttia hieman hirvitti järvellä käyminen, kun veneessä oli moottori.

Perjantai-lauantai yönä päästin koirat ulos 5.30, kun H:n mummi oli ulkona. Mummi oli kuitenkin mennyt takaisin nukkumaan eivätkä koirat olleet hingunneet mukaan, joten olivatpa sitten keskenään pihalla aina 8.30 asti, jolloin havahduin Boltin vaativaan haukkuun. Tahtoivat takaisin sisään nukkumaan :D Mökin pihaa ei ole aidattu, ja kummallakin puolella mökkiä on muutamasta puusta koostuva ”metsäkaitale”, joiden takana seuraavat mökit. Ihailtavan hyvin kumpainenkin kuitenkin pysyvät omalla tontilla, eikä kertaakaan ole tarvinut komentaa koiria takaisin mökin pihaan.

Sunnuntaina ajalimme kotiin vielä Hauhon kautta, sillä siellä oli schapen juhannusjatkot. 15 schapea sekä yksi vääränrotuinen olivat juoksentelemassa ja uiskentelemassa keskenään. Bolt painoikin menemään oikein kunnolla, ja autoon kun päästiin nukahtivat kumpikin koira jo ennen kuin saimme auton käytiin. Loppuilta kotona olikin oikein hiljainen, hyvä jos jaksoivat kylkeä kääntää illan aikana.

Tässä vielä muutama kuva schapemiitistä. Kuvat napsittu omallaluvalla Kati Kontulan ottamista kuvista (Elopellon).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti