12. heinäkuuta 2016

Erikoisnäyttely 3.7.2016

Viikko sitten sunnuntaina oltiin Nastolassa rodun erikoisnäyttelyssä. Mukaan oli ilmoittautunut huimat 91 schapendoesia, joskin ainakin 4 jätti tulematta. Koko päivälle oli luvattu sadetta ja ukkoskuuroja, joten päivään varauduttiin sateenvarjojen ja sadetakkien kera. Se, mitä jäi uupumaan oli lopulta aurinkorasva! Kuuma, kostea ja seisova ilma viihdytti meitä näyttelypäivän ajan, ja ihmisten lisäksi myös koirat meinasivat olla kovin kuumissaan.

Kuva: Kati Kontula
Sadea en ollut ilmoittanut näyttelyihin ollenkaan mukaan, sillä ymmrtääkseni erikoistuomari  Rob Douma (Alankomaat) tykkää jalakkaista koirista. Eihän Boltkaan toki mikaan kintukas ole, mutta on sillä Sadeen verrattuna hieman enemmän jalkaa.

Avoimissa uroksissa oli 5 osallistujaa, ja Bolt kiersi kehää toisena koirana. Voi juma, kun jännitin etukäteen, että malttaako äijä kulkea nätisti vai riekkuuko miten sattuu :) Mutta Bolt yllätti positiivisesti ja kulki kuin ajatus. Kertaakaan ei häntä noussut pörinäasentoon, vaan pysyi korkeudella, joka kertoo äijän olevan melko rauhallinen.

Uroksissa tuomari jakeli hyvin nihkeästi ERIä, ja käytti paljon H:takin arvostellessaan. Bolt sai EH:n, toivoi hieman lisää jalkoja ja voimaa liikkeeseen. Bolt sijoittui avoimen kilpailuluokan 3. hyvällä arvostelulla. Alempana vielä koko arvostelu.

Kuva: Tuija Laurila
Mä jotenkin tykkäänhirveesti tosta yläpuolella olevasta kuvasta. Tossa koiran vierellä juostessa kun mä en kertakaikkiaan näe, miltä se koira näyttää, ja millaista askelta ottaa, niin tästä näkee mukavasti ton jalkojen ojennuksen. Tokihan toi voisi olla vielä enemmän, mutta se on jo nyt paljon enemmän kuin olin ajatellut.

Kuva: Tuija Laurila

Kuva: Tuija Laurila

Kuva: Kati Kontula
Nastola E 3.7.2016, tuomarina erikoistuomari Rob Douma (Alankomaat)
"Male of correct size, slightly longer than high. Medium strong masculine head. Correct muzzle & scissor bite. Thin ears. Correct neck & topline. Correct tail set & angulations in behind. I'l like to see stronger pasterns & better feet. Correct coat. On the move correct behind. Needs more time to settle in front. Light boned."
Luokkana AVO ja arvosteluna erittäin hyvä (EH), AVOK3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti