13. heinäkuuta 2016

Näyttelyitä Pärnussa

Viime torstaina startattiin ystäväni kanssa auton nokka kohti Helsinkiä, ja sieltä edelleen aina Pärnuun asti. Kyydissämme oli 3 koiraa, ja 2 koiraa lasketteli parhaillaan Kroatiasta kohti Pärnua asuntoautolla. Sadelle ja Boltille kyseessä oli ensimmäinen ulkomaan reissu, ystäväni koirat ovat tottuneita reissaajia.

Menimme siis iltalaivalla Helsingistä Tallinnaan koirien matkustaessa auton takakontissa. Saavuttuamme Tallinnaan pysähdyimme pian keskustan jälkeen pissattamaan koirat ennen kuin jatkoimme yötämyöten ajamista Pärnuun. Matkaan olisi toki voitu lähteä vasta perjantaina aamulaivalla, mutta tuolloin meidän olisi pitänyt ajaa aamuyön pikkutunteina Pirkanmaalta Helsinkiin. Totesimme, että meille sopii paremmin iltalaiva ja yötämyöten ajelu.


Moni lähtee Viroon tyhjällä autolla tuodakseen paljon tuliaisia. Meillä auto oli jo mennessä melko täysi.
Etukäteen hieman jännitin ääniherkän koiran kanssa tuota laivassa matkustamista, sillä autokannet eivät ikinä ole hiljaisia. Sade ja Bolt olivat kuitenkin omassa häkissään ja Disa viereisessä häkissä, eikä autossa olemisessa itsessään ollut mitään uutta. Autossa on myös totuttu odottelemaan, joten autoon "yksin" jäämistä ei tarvinnut kenenkään jännitellä. Kun laivamatkan lopuksi palasimme autolle, oli takakontissa aivan hiljaista ja rauhallista. Laivamatka oli siis sujunut hyvin!

Matka Tallinnasta Pärnuun piti hoitua navin tukemana, mutta eipä tuo meidän lataama Here toiminutkaan offline-tilassa kuten piti. Menimme sen mukaan, miten Maria muisteli reitin menevän. Perillä Pärnussa (ja ilman ylimääräisiä koukkauksia!) olimme joskus klo 02.00 jälkeen.


Perjantaina heräsimme siis asuntoautosta, ja kulutimme aikaamme ennen ryhmänäyttelyn kehää lenkittämällä koiria sekä vain oleilemalla. Kehä alkoi klo 17 korvalla, ja tuomarina schapeille oli Australialainen Noreen Harris. Bolt esiintyi kehässä ensimmäisenä. Liekö helle vai mikä, mutta Bolt oksensi kesken kehän ja oli loppukehän ajan kovin vaisu. Eipä tosin oltaisi varmaan hyvälläkään esiintymisellä saatu kyseiseltä tuomarilta eh:ta kummempaa, sillä yksikään viemistämme koirista ei häntä miellyttänyt.

Pärnu rn 8.7.2016, tuomarina Noreen Harris, Australia
Bolt
Luokkana AVO ja arvosteluna erättäin hyvä (EH).

Sade esiintyi kehässä ihan mukavasti, ja meni tuomaria vastaan tuomarin tullessa kolpaamaan. Hieman neiti meinasi haistella maata kun olisi paikallaan pitänyt seistä, mutta kokonaisuudessaan iloinen ja reipas esiintyminen.

Pärnu rn 8.7.2016, tuomarina Noreen Harris, Australia
Sade

Luokkana AVO ja arvosteluna erättäin hyvä (EH).

Myöskään Demi ei valitettavasti ollut tuomarin mieleen.

Lauantaina näyttelyt jatkuivat kansainvälisen näyttelyn muodossa, ja tuomarina schapeille toimi Venäläinen Viktoras Avtüsko. Sadea en ollut ilmoittanut kuin perjantain ryhmänäyttelyyn, joten lauantaina ja sunnuntaina kehässä olivat Bolt, Demi sekä Disa. Bolt ravasi kehässä nätisti eikä ottanut häiriötä ympärillä olevista koirista. Seisominen ei ollut parasta mahdollista, joten päätin esittää Boltin olemalla itse kyykyssä ja hieman jeesaamalla, jos äijä päättäisi istua. Bolt oli PU1 kera sertin ja cacibin. Disa oli PN1, eli ROP-kehään mentiin Boltin ja Disan kanssa. (Demi oli PN2.)

Kehään päästyämme Viktoras ojensi rop-ruusukkeen Disalle ja Bolt oli vsp! Aika hienoa mun pieneltä äijältäni <3


Disa ja Bolt
Pärnu kv 9.7.2016 tuomarina viktoras Avtüsko, Venäjä
Luokkana AVO ja arvosteluna erinomainen (ERI), AVOK1 PU1, VSP, SERT ja CACIB.

Disa esiintyi ryp -kehässä aina RYP3 asti. Hyvä Disa ja Maria!

Sunnuntaina oli vuorossa viimeiset näyttelyt. Tuomarina toimi tällä kertaa Latvialainen Beata Petkevica, Bolt olisi mielummin ollut jo kotimatkalla kuin kehässä. Ravi oli hieman haluttoman näköistä ja paikallaan seisominen tuskaista. Hienosti Bolt antoi Beatan käsitellä itseään, ja Beata tykkäsikin Boltista aina ERIin asti. SA jäi kuitenkin uupumaan esiintymiskokemattomuuden ja itseluottamuksen puutteen vuoksi.

Pärnu kv 10.7.2016 tuomarina Beata Petkevica, Latvia
Luokkana AVO ja arvosteluna erinomainen (ERI)

Sunnuntaina Disa oli ROP ja Demi EH.

Tulokset eivät rehellisyyden nimissä olleet aivan sitä, mitä olimme toivoneet. Mutta serti ja cacib -tilit ovat nyt kuitenkin auki, ja näillä jatketaan. Sade jaksoi reissun hyvin, sillä nukkui yöt hyvinkin sikeästi kainalossani. Kunnon yöunilla kun jaksaa kummasti. Ja asiaa toki auttaa huomattavasti sekin ettei kaikkea tarvitse jännittää.Bolt alkoi loppureissusta olla silminnähden väsynyt. Aina kun pysähdyin paikalleni Bolt kiipesi syliin. Mahtoikohan mennä edes minuuttia, kun tuhisi syvää unta sylissäni. Bolt kiipeää kotioloissa hyvin harvoin syliin. Reissussa ainoa paikka, missä saattoi nukkua levollisesti oli syli. Päivät päivystettiin ohi kulkevia ihmisiä pihalla ja öisin olisi pitänyt nukkua asuntoautossa. Bolt aristaa asuntoautoa eikä osannut öisin oikein rauhoittua nukkumaan. Kierteli ja puuskutteli odottaen aamua. Ja kolmena peräkkäisenä päivänä oltiin näyttelyissä, joka on sekin pienelle pojalle hyvin rankkaa.

Muutamana päivänä käytiin myös koirien kanssa terassilla yksillä tai syömässä. Käydessämme syömässä koirien kanssa, oli valitsemamme paikka aivan täynnä. Terassilta jatkui jono kadulle asti heti, kun olimme päässeet pöytään. Totesimme, että viisi koiraa on hieman liikaa ottaa pöydän alle, joten koska saimme terassilta kulmapaikan,. saatoimme sitoa kolme koiraa aidan ulkopuolelle odottelemaan. Näin meillä oli koko ajan näköyhteys sekä ääniyhteys kaikkiin. Kaksi koiruutta otettiin kuitenkin terassille jalkoihin makoilemaan.


Kotimatkalle lähdettiin sunnuntaina, mutta sunnuntai-maanantai yöksi pysähdyttiin vielä Tallinnan laitamilla olevalle karavaanialueelle, missä koiruudet pääsivät hieman irrottelemaan.Maanantaina, kun kotiuduimme reissusta, meni Sadella ja Boltilla loppuilta nukkuessa. Bolt oli aamullakin vielä niin väsynyt, että sillä oli ensimmäistä kertaa kiire aamupissalta takaisin sisään nukkumaan :)

Kaiken kaikkiaan reissu oli erinomainen, ja eiköhän sitä vielä johonkin reissuun lähdetä koiruudet mukana :) Kiitos matkaseurasta Maria ja Misi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti