20. heinäkuuta 2016

Näyttelyn täyteinen viikonloppu ja super-yllättäjä!

Viikonloppu meni näytelmissä juostessa; lauantaina oltiin Mäntsälässä ja sunnuntaina Orivedellä. Kumpanakin päivänä päivään varauduttiin kumisaappaiden ja sadetakin kera, mutta lauantaina olisi tarvittu ennemminkin shortsit, sunnuntaina sadevaatteille löytyi käyttöä.

Mäntsälässä tuomarina toimi erikoistuomari Rony Doedijns, joka tykkäsi kovasti Sadesta ja Boltista. Bolt esiintyi ensin ollen AVOK ERI 1 SA PU2 ja saaden vara-sertin. Boltin esiintyminen alkaa olla mukavan näköistä, häntä heiluu ja äijä tulee nätisti kehässä. Tässä vielä Boltin arvostelu:

Mäntsälä kr 16.7.2016, tuomarina erikoistuomari Rony Doedijns
”Good size and type. Very nice proportions. Typical slight rise over the loin. Correct rear and front angulations. Typical light bone. Masculine head. Typical eye. Good bite and pigmentation. Very typical coat texture. Nice presentation of the breed.”

Luokkana AVO ja arvosteluna erinomainen kera sa:n (ERI, SA), AVOK ERI 1 SA PU2 V-SERTI

Kuva: Kati Kontula
Kuva: Kati Kontula
Kuva: Kati Kontula
Kuva: Kati Kontula
Kuva: Kati Kontula
Kuva: Kati Kontula
Sade esiintyi AVO-kehässä Marian kanssa, sillä olin itse luvannut esittää Marian Demin (EH). Hienosti Sade Marian kanssa esiintyikin, ja ylsi aina AVOK 1 asti! Jatkoin itse Saden esittämistä parasnarttu kehässä, ja Rony tykkäsi Sadesta aina niin paljon, että valitsi Saden parhaaksi nartuksi! Rotunsa paras -kehässä vastassa oli Merlin. Nuorissa kilpaileva, kintukas upea uros. Sade sai näissä näyttelyissä ensimmäisen sertinsä ja valittiin vieläpä rotunsa parhaaksi. Olin kuin puulla päähän lyöty. Mun pienenpieni tyttöni, jonka arvostelussa yleensä lukee, että saisi olla hieman suurempi :)

Mäntsälä kr 16.7.2016, tuomarina erikoistuomari Rony Doedijns
"Nice for size and type. Typical light bone. Bit happy tail carrings. Set is ok. Tpical topline and bode. Correct front and rear angulation. Nice head with good skull and muzzle. Good eye and pigment. Sufficient on the move but a bit ring training would help."
Luokkana AVO ja arvosteluna erinomainen kera sa:n (ERI, SA), AVOK ERI 1 SA PN1 ROP SERT

Kuva: Kati Kontula
Kuva: Henri Virinsalo
Kuva: Kati Kontula
Kuva: Kati Kontula
Ryhmäkehistä ei sitten jäänytkään jälkipolville kerrottavaa, mutta olen niin tyytyväinen sekä Saden että Boltin esiintymisestä lauantaina. Mukava viedä kehään koiria, jotka esiintyvät noin nätisti.

Kuva: Kati Kontula
Kuva: Henri Virinsalo
Sunnuntaina suunnattiin siis nokka kohti Orivesi kr:ää ja toivottiin, että esiinnyttäisiin taas eduksemme. Bolt oli ensin kehässä, ja vaikka se liikkui mielestäni ihan mukavasti, niin tätä tuomaria emme miellyttäneet. Pirjo Aallon makuun Boltilla on liian pitkä selkä sekä lanneosa, joten arvosteluksi tuli ERI ilman SA:ta ja kehät päättyivät meidän osaltamme siihen.

Orivesi kr 17.7.2016, tuomarina Pirjo Aaltonen
"Pitkän vaikutelman antava uros. Tyypillinen pää. Oikea ilme. Hyvä runko. Oikein kulmautuneet raajat. Käyttää häntäänsä. Hyvät sivu- ja takaliikkeet. Hyvät sivuliikkeet. Tyypillinen karva. Reipas esiintyjä. Lanneosa voisi olla lyhyempi."
Luokkana AVO ja arvosteluna erinomainen (ERI), AVOK1

Tällä kertaa esitin Saden itse, ja vaikka maa olikin kurainen, niin Sade paineli menemään tyylikkäällä sivuaskeleella. Sade oli kuitenkin Pirjon mieleen liian matala ja lanneosaltaan liian pitkä, joten jäi Sadeltakin SA saamatta ERI:n kylkeen.

Orivesi kr 17.7.2016, tuomarina Pirjo Aaltonen
"Matalan vaikutelman antava, joka voisi olla lanneosaltaan lyhyempi. Hyvä kallin leveys. Hyvä kuono-osa. Sopiva luusto. Hyvä ylälinja. Käyttää häntää.Erittäin hyvä sivuaskel. Kapeat takaliikkeet. Hyvät etuliikkeet."
Luokkana AVO ja arvosteluna erinomainen (ERI), AVOK3

Demi esiintyi hienosti ollen AVOK  ERI 1!

Sunnuntain osalta saatiin Boltille taas lisää kehäkokemusta, vaikka tuloksilla ei päästykkään juhlimaan. Nyt tulee kuukauden tauko näytelmiin, ja lomien jälkeen katsotaan, missä jatkuu ja millä kokoonpanolla :)

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä juoksuttamaan koiruudet metsässä. Demi ja Bolt painoivat menemään, minkä kintuistaan pääsivät Saden talsiessa minun ja Marian kanssa. Saatiinpa samalla mukava kanttarellisaaliskin kotiin viemisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti