8. lokakuuta 2015

Talvikausi korkattu!

Agilityn talvikausi päästiin korkkaamaan maanantaina. Eli nyt treenataan taas hallissa, johon ei valitettavasti mahdu täysikokoista rataa vaan aina joudutaan hieman soveltamaan. Sade ja Bolt ovat samassa ryhmässä, mikä tarkoittaa, että itse pitäisi osata muokata omaa ohjaamista lähes lennosta.

Määtän Päivi teki ensimmäiselle treenikerralle radan, jossa päästään katsomaan kontaktien ja puomi / putki -erottelun tilanne. Lisäksi tehtiin omana harjoituksenaan keppejä.


Sade tuli ensimmäisellä kierroksella törkeästi puomilta ja jouduin sen siihen palauttamaan. Seuraavilla toistoilla se sitten pysähtyikin hienosti kontaktille ja matka jatkui vapautuksella. Taas puhuttiin Päivin kanssa siitä, että mun pitää malttaa juosta Saden kanssa samaa matkaa. Yhtään jos olen edellä Saden vauhti hidastuu . Samaa matkaa juostessa vauhti pysyy paljon parempana. (Tää pitää nyt tosissaan sisäistää ennen viikonlopun kisoja!)

3 & 4 esteiden väliin tein vastakäännöksen, jolla Sade kääntyi mukavasti ja sujahti putkeen. Esteiden 6 & 7 väliin puolivalssi ja tiukka haltuunotto ennen estettä 8, jotta sain Saden puomille. Esteiden 12 & 13 väliin taas puolivalssi, niin rata saatiin menemään hyvin kivuttomasti. Kepeillä todettiin taas, että kyllä Sade nätisti kepit hakee ja tekee, kunhan en laita etupalkkaa (ilman avustajaa) keppien eteen odottamaan. Eli palkkaan itse tai pallolla, niin vauhti pysyy.

Ja sitten oli vuorossa pikku-Bolt. Boltin kanssa totesin heti, ettemme tee rataa, vaan vain vauhtipätkää. Tarkoituksena on siis saada Boltille vauhtia radalle. Eli Bolt sai juosta seuraavaa "rataa": 6 - 7 takaa - 5 - 1 - 2. Tarkoituksenani oli tehdä putken ja hypyn väliin persjättö. Bolt ei tosin ollut radasta ja ohjauksesta samaa mieltä; putkelta näki suoraan seuraavan putken päässä olevan targetin ja sinne olisi niiiiin kovasti tehnyt mieli oikoa. Toisaalta olin kyllä kerran jos toisen myöhässä ohjauksenikin kanssa, sillä Bolt vaihtoi kaasuvaihteen silmään ja vaikka kuinka juoksin, teki tiukkaa ehtiä ajoissa. Tähän vauhtiin olin niin tyytyväinen <3 (Varsinkin kun muistaa meidän kesän ja ulkona vaivanneen vauhdittomuuden.)

Keppejä tehtiin viime keväänä kujana, kesällä ne olivat tauolla ja loppukesästä testasin kerran verkoilla (seuralla ei ole kujakeppejä, joten niillä treenaaminen on hieman haasteellista). Verkoilla Bolt painoi kepit vauhdikkaasti, mutta nyt kun verkot jäivät Mutalaan oli apuna vain ohjurit. Ohjurit, jotka Bolt näki ensimmäistä kertaa elämässään. Hieman vaatii siis treeniä ettei ohjureista tulla yli tai ali vaan saadaan ne oikeasti käyttöön :) Mutta eiköhän tämä tästä!

Kaiken kaikkiaan ensimmäisistä hallitreeneistä jäi hyvä maku ja odotan mielenkiinnolla sitä, mihin tämän talvikauden aikana tullaan pääsemään. Omien treeniemme perään vedän aina mölli-ryhmälle treenit ja ensi viikolla lupasin pitää myös Päivin treenit. Eli ohjaamista joutuu hetkittäin oikeasti ajattelemaan, mikä ei varmasti tee hallaa omalle ohjaamiselleni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti