12. lokakuuta 2015

VAU:n agikisat & agilityn rotumestikset

Pitkästä aikaa agilityä kilpailujen muodossa! Viime kisa-starteista onkin jo tovi aikaa :) Mutta nyt lokakuussa niitä saadaankin onneksi useampi.

VAU:n kisojen yhteydessä viikonloppuna ratkottiin tosiaan myös schapejen rotumestaruudet. Ykkösissä ja kakkosissa jäätiin valitettavasti kuitenkin ilman rotumestaria, sillä jokainen hyllytti vähintään toisen radan. Kolmosissa sentään saatiin rotumestari Markosta ja Toscasta. Onnea!

Meillä Saden kanssa takkusivat kepit. Lämmitellessä meni kepit hyvin nätisti, mutta A-radalla sitten mentiin kepeistä ohi, mistä tuli kielto. Ei muuta kuin korjaamaan, jotta vältyttäisiin hylsyltä. A-radalla siis selvittiin kepeistä tällä yhdellä korjauksella. Mielestäni keppikulma ei ollut mitenkään erikoisen haastava, eli rataantutustumisessa en suunnitellut vekkiä tai mitään muutakaan apua kepeille vientiin, sillä kuvittelin Saden hakevan kepit. Mutta mutta, lisää treeniä vaan :)

A-rata muutoin. Välistäveto onnistui kivasti, eli kesän treeneistä on jotain jäänyt talteen. Edelleen olisi hieman tekemistä, että saisi kaaria pienennettyä, mutta ihanneaikaan olisi varmasti ehditty ilman keppien korjausta. Nyt meni siis 1.75 s yli. Tulos tästä radalta 6.75 ja 3. sija. Radalta tuli vain yksi 0-tulos vaikkei tää profiililtaan ollut mitenkään ylivoimaisen haastava. Tykkäsin kyllä Jalosen radoista ja pitää jossain välissä etsiytyä uudelleen hänen radoilleen.


Ja sitten se B-rata. Sade haki kepit, muttei malttanut pujotella loppuun asti, eli taas korjattiin ja saatiin 5. Tällä radalla kyllä tehtiin joku aivan järjetön hölmöily puomin jälkeiselle hypylle, sillä se tultiin sitten väärästä suunnasta ja saatiin hylsy. Tässä meni siis meidän mahkut kakkosten rotumestaruuteen ;)

Muutoin ihan mukava rata eikä mitään kamalia ohjauksellisia mokia. Tossua saisi toki laittaa rivakammin toisen eteen, niin saisi Sadeenkin hieman enemmän vauhtia :) Mukavasti Sade tuli ohjaukseen noissa valsseissa ja niistoissa. Vähän vielä sähäkkyyttä meihin kumpaankin, niin eiköhän tästä vielä hyvä tule.P.S. Eilen tuli päivälleen vuosi täyteen Saden ensimmäisestä agilityn kisa-startista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti