29. toukokuuta 2015

Ylökin agikisat 23.5.2015

Otettiin lauantaina pitkästä aikaa kolme starttia. Jos olen laskuissa pysynyt mukana, niin tää oli toinen kerta, kun startattiin enemmän kuin kaksi kertaa. Ja samalla tämä oli myös vähään aikaan taas viimeinen kerta, kun startattiin samana päivänä enemmän kuin kaksi rataa. Kolmas rata oli liikaa eikä Sade jaksanut enää keskittyä tai työskennellä, minkä seurauksena otettiin 10 virhepistettä (kepeiltä?) sekä melkein 20 virhepistettä aikasakkoa. Ei päässyt siis vauhdilla kehumaan :D

Radat olivat Pertti Siimeksen käsialaa ja profiililtaan hyvinkin mukavia. Teknistä osaamista vaadittiin jo hieman enemmän kuin aikanaan ykkösissä, mutta mitään mahdotonta radoilta ei kuitenkaan löytynyt.

Meillä oli lauantaina useampi asia ekaa kertaa kokeilussa, enkä välttämättä ollut täysin tyytyväinen näihin kokeiluihin. Tähän asti siis meillä on ollut aina kevythäkki mukana, mutta helatorstain kisojen jälkeen en ole vielä jaksanut häkkiä parsia kasaan, joten Sade odottikin vuoroaan autossa. Toinen kokeilussa ollut asia oli se, että Bolt oli mukana. Mä kovasti jo vannoin, että Bolt ei enää tule mukaan kisoihin, mutta nyt näyttäisi kuitenkin kovasti siltä, että otan sen mukaan myös 6.6. oleviin kisoihin. Ainakin, jos me startataan vasta yhden jälkeen, jolloin pyörähdetään mitä suurimmalla todennäköisyydellä aamulla match showssa heinäkuun erkkareita silmällä pitäen.

Ensimmäinen rata oli hyppyrata, miltä me revittiin 10 virhepistettä kepeiltä ja yliajalle meni myös 0.05 sekuntia. Loppuspurtti olisi siis pitänyt aloitta hitusen aiemmin ;) Luottavaisin mielin mentiin satarttiin, mutta kun startissa käsky ”sivulle” ei tuottanut toivottua tulosta vaan Sade jäi seisomaan kieltäytyen istumasta, koki varmuus hyvästä vireestä kolauksen. Lauantaina kun yritin radan jälkeen miettiä, mitä sielä tapahtui, en kyennyt muistamaan. Sama jatkuu edelleen. Kovasti toivon, että saan seuraaviin kisoihin kameran mukaan, niin pystyy suorituksen jälkeen katsomaan mitä sitä onkaan ohjattu.. Mutta palkinnoilla silti, vaikkakaan rata ei ollut meidän parasta. Sijoitus siis 3.

Seuraavana vuorossa oli agirata, missä Sade suhasi putkeen heti ekojen hyppyjen jälkeen. Kiva olisi nähdä olinko niin auttamattoman myöhässä vai oliko Sade vain päättänyt jo lähdössä, että tosta mennään putkeen. Kumpikin vaihtoehto kun ovat mahdollisia. Tältä radalta siis hylly, mutta loppurata olikin hyvää menoa.

Kolmas rata oli kaikin puolin virhe. Tätä ei siis olisi pitänyt enää ottaa vaan lähteä suosiolla kotiin. Kepeiltä poimittiin taas virhepisteitä ja kesken radan Sade keksi lähteä autolle. Juuri ennen kuin se ehti poistumaan radalta sain karjastua sen takaisin ja päästiin jatkamaan rataa. Selvästi se kuitenkin vilkuili koko ajan autoa ja sielä odottavaa Bolttia. Vauhti ja mielenkiinto puuttuivat kokonaan. Oli koira onnellinen, kun tämän radan jälkeen ”oltiin valmiita lähtemään”. Niin, tai heti palkintojenjaon jälkeen, kun tällä meidän pohjanoteerauksella napsastiin kuitenkin ainoa tulos tältä radalta ;D

Jotain hyvää tarvii kuitenkin aina poimia, joten tässä nämä onnistuneet asiat vielä. Vikalla radalla kutsuin Saden vasta tokalta esteeltä, joka oli 90 asteen kulmassa ekaan nähdän, hienosti Sade haki esteelle ja siitä eteenpäin. Jotenkin jäi fiilis, että tehtiin nätti takaaleikkaus A:lle, mutta onko tämä vain fiilis? Kontakteilta ei otettu virheitä! (Sain muuten maanantain treeneissä ”sapiskaa”, kun meillä ei ole pysäytyksiä eikä myöskään erikseen opeteltuja juoksukontakteja. Nyt pitäisi päättää, mitä noille tehdään, mutta mitkä on mun vaihtoehdot?)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti