18. toukokuuta 2015

Bolt käy hierojalla

Hyppytekniikkatreeneissä pohdittiin ohjaajan kanssa mahtaako Boltilla olla selkä jumissa vai onko vain kokemattomuutta, kun veti takajalat jo kovin aikaisessa vaiheessa alas. Tässä kohti ajattelin vielä, että kokemattomuutta. Viime viikon näyttelytreeneissä huomasin ensimmäistä kertaa, että Bolt peitsaa (saman pistin merkille myös lenkeillä tämän jälkeen). Lisäksi selkä oli lannerangan kohdalta hieman ”koholla”. Ilmiselvä jumi?

Ei auttanut kuin soitella hierojia läpi (tähän vuodenaikaan on muuten hankala saada hyvää hierojaa lyhyellä varoitusajalla!) ja varata aika. Sunnuntai-iltana sitten suunnattiin hierojalle, joka totesikin, että selkälihakset aina kallon pohjasta hännän tyveen asti ovat todella kireät. Myös oikean lonkan puolelta kalvot (? muodostavat kolmion lonkan eteen) olivat kireät, mikä yleensä aiheutuu takajalan venähdyksestä esimerkiksi liukastumisen yhteydessä. En kyllä ihmettele yhtään, jos Bolt on jossain mutkassa liukastunut. Sen verran paljon sillä on aina vauhtia ja vähän itsesuojeluvaistoa..

Kotihoito-ohjeiksi saatiin erilaisia venytyksiä (sivutaivutuksen; lonkka, polvi, kinner, sekä selän pyöristys ohjaamalla namilla kuono varpaiden väliin) ja kehotus käydä hieronnassa muutaman viikon kuluttua uudelleen. Kesäkuun alkuun on varattu Elinan suosittelemalta hierojalta aika Boltille sekä Sadelle. Sade ei oireile, mutta hyvähän sekin on käydä läpi ja tarkistaa missä mennään. Samalla päästään tsekkaamaan, missä kunnossa Boltin selkä on parin viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti