15. toukokuuta 2015

Helatorstain aktiviteettia; agikisat ja tokoa

Torstaille mahtui treeniä sekä agilityn että tokon saralla. Aamusta oli NPKH:n agikisat Nokialla, ja siellä otettiin Saden kanssa kaksi starttia. Radat olivat Helinin käsialaa ja varsinkin agiradan olisin itse nähnyt jopa kolmosten radaksi.

Meillä meni aamulla kaikki pieleen. Oltiin ajoissa kisapaikalla, mutta myös kisajärjestävät olivat 30 min edellä. Ei siis muuta kuin Sadea lämppäämään ja takaisin niin, että 30 min jää aikaa siihen, kun oli arvioitu alkavaksi. Eipäs auttanut, rataantutustuminen oli kuitenkin jo alkanut, joten Sade kiireellä häkkiin ja rataan tutustumaan. Ehdinköhän minuutin olla radalla, kun kuulutettiin koiran purkautuvan häkistä, ja tämä koira oli kukapa muukaan kuin Sade. Eipä siis ollut hääppöinen rataantutustuminen, mikä kostautui radalla. Seiska hypyn jälkeen oli hyvin houkutteleva putki, vaikka rata lähtikin todellisuudessa aivan vastakkaiseen suuntaan. Meidän rata meni Saden mielestä putken kautta esteelle kahdeksan. Tästä siis hylsy. Jos jotain positiivista pitää keksiä, niin ainakin oli intoa Saden tekemisessä. Vauhdikas ja nätti rata, jos ei tuota ylimääräistä putkea lasketa.

Tokana ratana oli sitten agirata. Aivan kamala. Esteet hyvin supussa ja käännöksiä jatkuvasti. Tässä tapahtui kaaos jo esteellä 2, kun lykkäsin Saden vahingossa esteen väärälle puolelle. Kieputtiin siis esteellä tovi ja suoritettiin se kuitenkin lopulta oikealta puolelta. Loppurata olikin kaaos. Sade teki omaa rataa hirveällä kiireellä. Mä olin aina myöhässä ja meiltä jäi esteitä väliin, suoritettiin ylimääräistä ja sähellettiin oikein urakalla. Täysi fiasko siis! Mutta kaipa tämäkin piti kokeilla. Ekat radat, joilla suoritettiin vääriä esteitä ;) Näistä olisin halunnut saada videot, että olisi pystynyt jälkikäteen katsomaan, mutta ehkä ensi kerralla sitten.

Nyt on siis hyllyjäkin keräilty viimeisen 4 startin aikana huimat 3 kpl. Ennestään meillä ei ollutkaan kuin 1 hylsy, joten olisi ollutkin ehkä mahdotonta päästä kakkosista läpi ilman lisähylsyjä :)

Illalla mentiin tokoilemaan Boltin kanssa. Ohjelmassa oli ruutu, kiertäminen, seuruu, paikkamakuu ja "nouto". Aloitettiin seuruulla ja kierreltiin mm. häiriökoiran virkaa toimittavaa Chifua ympäri. Hienosti malttoi Bolt keskittyä seuruuseen eikä pahemmin kiinnittänyt työskennellessään huomiota Chifuun.

Ruutua tehtiin ekaa kertaa. Vaikea oli valita tehdäänkö targettiin koskemalla vai lähetetäänkö hakemaan namia. Tehtiin sitten ensin koskemalla, mutta vaihdettiin namin hakemiseen, kun herra kävi koskemassa myös reunamerkkejä :D Tähän vaan lisää treeniä, niin saadaan tästäkin vielä liike kasattua. Kiertämistä ollaan tehty kerran aiemmin, kun oltiin Hennan tokoschape-tunnilla. Tuore liike siis tässäkin kyseessä ja Boltin oli hankala keksiä, mitä siltä haluttiin. Olivat H:n kanssa treenailleet keilaamista, eli edessä olevat pullot/keilat piti käydä kaatamassa. Näinpä Bolt kävi useamman kerran läpsäsemässä merkinkin nurin :D Namilla saatiin, kuitenkin korjattua tätä, ja kamalasti vaan lisää treeniä, niin päästäisiin matkaakin kasvattamaan.

Paikkamakuu oli hieno! Jätettiin Marian kanssa koirat paikkaan ja mentiin Chifun taakse. Eli häiriökoira jäi väliin. Bolt pysyi hienosti paikallaan kunnes palasin viereen. Lisää pitää vaan palkata maassa olemiseen, koska niin herkästi korjaa itse istumaan, kun viereen tulen. Taitava poika kuitenkin, varsinkin siihen nähden, kuinka vähän näitä juttuja on oikeasti tehty<3

Loppuun tehtiin vielä "noutotreeniä". Meillä on haasteena tuo kapulan suuhun ottaminen ilman järsintää. Mieluusti Bolt kapulan ottaa, mutta sitä olisi ihana vain järsiä. Näinpä tehtiin harjoitusta, jossa heitin kapulan ja Boltin sitä hakiessa lähdinkin itse juoksemaan karkuun. Juostessaan kun Bolt ei kapulaa järsi. Seuraavaksi pitää ottaa pitotreenit kotiläksyiksi, että saisi edes ½ sekunnin pitoja ilman järsimistä. Kyllä tästä vielä tokokoira leivotaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti