11. toukokuuta 2015

Ekat ulkostartit 8.5.-15

Aikataulut meni viimeinkin yksiin ja päästiin ottamaan muutama agi-startti, edellisethän on otettu helmikuussa. Kisat olivat Eteläpuistossa, mikä tarkotti meille ihka ensimmäisiä ulkokisoja J

Saden vire oli loistava jo kisapaikalle saavuttaessa. Odotellessa omaa vuoroa se tarjosi mahaanmenemistä yms., mikä lupailee yleensä aina korvia radalle. Luottavaisin mielin siis lähdettiin starttiin, vaikkakin kepit tuottivat keskiviikkona sekä edellisellä viikolla haastetta. Ei siis itse kepit, mutta se malttamattomuus, kun pitäisi jo päästä  jatkamaan seuraavalle esteelle! Tämä on meillä nyt ihan uusi tilanne: Sade on niin innoissaan, ettei malttaisi tehdä keppejä loppuun :D Meille tää on mun mielestä hyvin positiivinen ongelma, mikä pitää vaan opetella vielä hyödyntämään.

 Nybergin rata oli profiililtaan hyvin sujuva, mitään mahdottomia kiemuroita ja puolenvaihtoja ei ollut tiedossa, vaan muutamalla takaakierrolla, vastakäännöksellä, edessä leikkauksella ja valssilla selvittäisiin rata nätisti läpi. Sade heitti lähdössä taas maihin, mitä se on nyt ruvennut tekemään aina, kun sanon ”paikka”. Tähän pitää puuttua, mutta tuossa hetkessä totesin, että tähän ei puututa kisoissa vaan kotona sekä treeneissä.

Loppusuoralla oli ese, jolta käännyttiin n. 90 astetta, jotta päästiin viimeisille esteille. Tässä ohjasin ehkä hitusen huonosti (vedin käden mahdollisesti alas? ), sillä saatiin rima alas. Äkkiseltään en edes muista treenejä, missä olisi yksikään rima tippunut, minkä vuoksi oletan syyn olleen mun ohjauksessani.

Jälkikäteen voisin sanoa olevani rataan äärimmäisen tyytyväinen. Yhdestä kaarroksesta (vastakäännös ennen ekaa putkea) olisi ehkä voitu nipistää muutama sekunnin sadasosa, mutta muutoin rata oli sujuva ja etenevä. Tehtiinpä kakkosten radalle myös oma nopeusennätyksemme, sillä yleensä ollaan oltu aivan ihanneajan rajoilla, ja tällä kertaa alitettiin ihanneaika jopa 9,63 sekunnilla! J Meijän etenemä oli siis 3,99 m/s. Tiedä sitten, oliko kyse ulkokentästä vai mistä, mutta nyt toi alkoi näyttää ja tuntua siltä, kun pitäisi.

Tässä meidän rata:

Toka rata oli sitten hyppyrata, missä ajattelin haastavimman kohdan olevan kaareva putki, jonka ”väärä pää” oli suoraan linjalla. Alku menikin oikein kivasti ja kun vielä selvittiin putken oikeaan päähän ja kepittely näytti kivalta, niin huokaisin keppien lopussa jo mielessäni, että tästähän tulee hyvä. VIRHE! Ei näemmä saa ikinä kesken keppien ajatella mitään muuta. Sade tuli kesken pois kepeiltä, ja vaikka kuinka luulin laittaneeni sen takaisin oikeasta välistä, niin ketuiksihan tuo meni. Seuraavalla kerralla tehdään sitten kiltisti koko kepit uudestaan eikä yritetä jatkaa keskeltä.. Loppurata meni kuitenkin taas tosi kivasti ja vauhtiakin löytyi. Tuon keppisähläilyn kanssa rata-aika oli ihanneajan puitteissa (videon perusteella sanoisin, että -2s).

Tässä vielä meidän toinen rata:

Radat on TAMSKin kisakamerasta.

Kisoista jäi kaiken kaikkiaan eritäin hyvä fiilis ja kova luotto meidän yhteiseen tekemiseen. Kovin lähellä oli taas puhtaat radat, eli paljosta ei ole kiinni J Ja toisaalta, onhan meillä aikaa. Nyt on otettu koko kisauran aikana 12 starttia, mistä 6 ykkösissä ja 6 kakkosissa, eli ei tästä vielä kiire ole kolmosiin. Joskin puhtaita ratoja toki tavoitellaan, ja seuraavat startit ovatkin jo 14.5. Nokialla (2 kpl) ja 23.5. Ylöjärvellä (3 kpl).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti