12. maaliskuuta 2015

Yleisiä kuulumisia maaliskuun alulta

Ensimmäisenä on mainittava, että Bolt täytti sunnuntaina jo vuoden! Meidän pikku-ukosta on kasvanut jo koiran kokoinen äijä. Nyt taidetaan olla koon puolesta medin ja maksin rajalla, joten näyttelyitä ajatellen poika voisi mun puolesta vielä kasvaa, mutta agia ajatellen jos mittauksessa menisi mediksi niin mikä jottei ;)

"Synttäreitä" vietettiin käymällä juoksemassa ja naatiskelemalla maksalaatikkokakkua ja illaksi lapsoset jäivät keskenään kotio, kun me lähdettiin H:n kanssa leffaan naisten päivän kunniaksi :) Alla vielä muutama 1-v kuva.


Helmikuu ja maaliskuun alku on mennyt rytmillä useammat treenit per viikko. Sadella agitreenit ja Boltilla agi + toko. Maaliskuu mennään tällä rytmityksellä ja huhtikuussa Boltin toko vaihtuu Saden rallyyn. Useana iltana viikossa on siis ohjelmaa, varsinkin nyt vielä, kun Sade ja Bolt ovat eri agiryhmissä. (Kesällä Saden ja Boltin treenit on peräkkäin, jesh!!)

Boltin kanssa on agilityssä aloiteltu keppejä ja keinua, ainoa este, johon ei olla vielä koskettu on A. Ihanan rohkea, luottavainen ja NOPEA! Mä saan ihan tosissani pistää tassua toisen eteen, että ehdin ohjaamaan sitä. Pitkää pätkäähän me ei vielä tehdä, harjotellaan vasta ohjauskuvioita ja esteiden suorittamista hyvällä tekniikalla. Viime viikolla oli kuitenkin jo 5 esteen pätkä (este - putki - este - muuri - putki). Vaikka aloitin ohjauksen ekan putken ulostulopäästä sain spurtata ehtiäkseni muurille jarrutamaan Boltia, sillä seuraava putken pää oli reilun 90 asteen kulmassa muuriin nähden. Eilen puolestaan tehtiin este - putki (pimeä kulma, 180) - ete - pituus, eli kaikkea uutta tulee hurjalla vauhdilla :)

Tokon jatkokurssia on nyt ollut kaksikertaa ja läksyksi on saatu seuraamisharjoitteita sekä liikkeestä seisomista lelun avulla. Paikkamakuussa Bolt oli super-pätevä, vaikka paikalla oli Boltin lisäksi 5 sille täysin tuntematonta koiraa. Itse riviin meneminen ei ollut millään tavalla kehujen arvoista, mutta kun käskyn alle jäi, rauhoittui koko poika ja vain katseli ympärilleen. Kyllä siitä vielä rauhallinen ja varma toko-koira leivotaan :) Tiistain treeneissä mulla paloi hermot meidän ohjaajaan, kun ei olla lähellekään samalla aaltopituudella noissa koiran koulutustavoissa saati keskenämme kommunikoimisen keinoissa...

Saden kanssa saatiin viikko sitten agitreeneissä vinkiksi leijeröintiä varten hankkia lelu, jonka sisälle saa namia. Lelu esteelle, jonne yritän Saden lejeirödessäni lähettää, ja sitten palkkaamaan, kun menee oikeaan paikkaan. Ideana loistava, mutta hankala toteuttaa, kun en haluamaani lelua löydä mistään :/ Hakusessa on siis kuminen lelu, joka kiertämällä aukeaa keskeltä ja sisälle saa namia. Lelu on täynnä reikiä niin, että namit tuoksuvat hyvin läpi ja lähes jopa maistuvat. Hyviä vinkkejä ostopaikasta otetaan siis vastaan, ja jos tosta mun selostuksesta ei saa selvää, niin alla oleva kuva auttanee ymmärtämään, mistä puhun :D

Saden kanssa käytiin myös testaamassa rally-tokoa, kun äkkilähdöllä löytyi treenit toissaviikolle. Ryhmä oli treenannut syksystä asti, mutta vuorossa oli ensimmäiset harjoitukset oikealla olemisesta, kun satuttiin paikalle. Tämän lisäksi tehtiin "seiso"-harjoituksia ja pidennettiin paikallaan seisomisen kestoa. Sade suorastaan nautti, kun pääsi olemaan käskytettävänä ja hetket, jolloin kuunneltiin ohjeita, se tarjosi liikkeitä saadakseen palkkaa. Käskystä seisominen vieressä tuotti hieman haastetta, mutta paikallaan seisominen oli läpihuuto-juttu.

Kovin voin olla tyytyväinen siihen, millä motivaatiolla kumpikin tekee töitä. Kotona ollaan treenailtu hieman kakejen alkeita, paikkamakuuta sekä jääviä liikkeitä (Eka kerta liikkeestä seiso ja Bolt jämähti paikoilleen odottamaan vapautusta!!). Koitettiin lasten kanssa myös noutokapulan pitoa, mutta siihen tarvitsee hieman hakea vinkkejä ennen seuraavaa kokeilua. Bolt ottaa kapulan mielellään suuhun, mutta livauttaa sen heti takahampaille järsittäväksi. Sade puolestaan ei ota koko kapulaa suuhunsa ja lähimmäksi päässeessä suorituksessa Sade peräti nuolaisi kapulaa :D

Pitkältihän meidän kuulumiset taitaa näitten "sanomisen arvosten" osalta olla treenailuja :) Saden kanssa käytiin ottamassa jokunen viikko sitten 2 starttia kakkosissa ja kummaltakin radalta otettiin +5 hyppy-esteeltä. Ekalla radalla ohjasin ohi ja tokalla Sade pysähtyi esteelle. Lopulta tuli kummallekin radalle myös + 3s ohitulemisen / pysähdyksen takia. Sijoitukset oli lopulta 3. ja 5.

Boltin kanssa mennään kuin mennäänkin Lahden kv-näyttelyihin (ainakin laidalle), vaikka yritin jo meidän ilmon perua. Ilmoa kun ei näköjään pysty perumaan, niin haettiin sitten lääkäriltä todistus tassukarvojen ajelusta, mutta juuri sain vinkkiä, että lääkärin todistus pitäisi vahvistuttaa vielä kennelliitossa ja prosessiin menisi kuukausi.. Ihan ei Lahteen ehdi siis tuota vahvistamaan, joten mennään paikan päälle kyselemään kokeneemmilta, miltä meidän varpaat näyttää. Eivät ne kyllä enää ole kaljut, mutta monta senttiä puuttuu vielä "normaalista" tilasta karvoituksen suhteen :)

 Rentoa ja aurinkoista maaliskuuta! :)

2 kommenttia:

  1. Moikka, ihana kuulla että Bolt tykkää agilitysta ja on vauhdikas :) Ja kiva kun te treenailette sen kanssa, ei poika ehdi tylsistymään! Löysin muuten tämmösestä firmasta tuon lelunkin, mäkin olen aatellut sitä kokeilla mutta unohtanut kokonaan, kiva kun muistutit. https://www.wuf.fi/?action=web/tuote&id=23309

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intoa on paljon enemmän kuin taitoa, joten saa hetkittäin himmailla toista ihan kunnolla :) Vielä kun saa keskittymisen kuntoon, kun ympärillä on vieraita koiria niin avot!

      Poista