9. helmikuuta 2015

Kakkoset korkattu

Korkattiin lauantaina kakkosen kahden startin voimalla. Viimeksi on kilpailtu 11.11.2014 eli kisoista ehti tulla melkein 3 kuukauden tauko muuton ja Saden juoksujen takia. Nyt kuitenkin päästiin viimein starttaamaan ekat starttimme kakkosissa J

Tuomarina TAMSKin kisoissa kakkosille toimi Johanna Nyberg, jonka radoilta haettiin ykkösissä viimeinen LUVA ja sitämyöten myös SERTI. Nyt päästiin uudestaan Johannan radoille, mitkä olivat ainakin viimeksi oikein mukavia, eikä ensisilmäyksellä päässyt ratoja nytkään moittimaan.

A-radalla kepeille ohjaus tulisi tuottamaan ongelmia, jos ohjaisin lyhyintä reittiä. Tässä kohtaa iski pakottava tarve varmistaa tämä kepeille meno valssaamalla, jolloin pääsisin suoraan ohjaamaan kepit oikealta puolelta sen sijaan, että ohjaisin ensin vasemmalta kepeille juosten kuitenkin keppien oikeaa puolta (olisko tän voinut selittää vielä hankalammin?). Tää pitää nyt kyllä ottaa oikeesti treenattavaksi, sillä turhaan mä pyörin siinä kuin hyrrä, kun koira pääsisi muuten hyvin hakemaan itse kepeille..

Toinen kohta, joka olisi ollut sulavampi, jos olisin vaihtanut puolen vasta leikkaamalla takaa putkelle oli muuri-hyppy-putki, jossa koin parhaaksi tehdä muurin jälkeen valssin päästäkseni ohjaamaan hypyn ja putkeen menon vasemmalta. Tätä olisi voinut kokeilla toisella tavalla, jos perjantain treeneissä Sade ei olisi kieltäytynyt kerta toisensa jälkeen menemästä putkeen ollessaan mun oikealla puolella ohjattavana...

Muutoin toi A-rata oli mun mielestä ihan hyvä suoritus, joskin kepit kaipaa vielä ihan älyttömästi vahvistamista muutenkin kuin mun ohjauksen puolesta. Niissä menetetään aika monta sekuntia, mitkä olisi meille tärkeitä, sillä Sade ei ole vahdiltaan siitä kiihkeimmästä päästä.

A-rata löytyy vielä osoitteesta: http://agi.tamsk.com/cgi-bin/watch.pl kellon ajalla 16:24:25.

B –radaltakin löytyy muutama kohta, mitä pitää vielä treenailla, jotta voidaan tehdä ne seuraavalla kerralla toisin. Radan alussa oli hyppy-keino-hyppy-muuri-hyppy-putki, mikä olisi mennyt hyvin nätisti ohjaamalla tämä kokonaan oikealtapuolelta (siis koira mun oikealla), mutta koska noi putket tyssäsi nyt oikealta ohjattuina, niin jouduin tekemään valssin muurin ja hypyn väliin. Jälkiviisaana tähän voisi toki miettiä myös muuta, mutta olisiko Sade kääntynyt tarpeeksi..?

Tän radan kepit tuntui itsestä vähän paremmilta, mutta edelleenkään ne ei ole niin varmat (ja nopeat) kuin voisivat olla. Pituuden jälkeen oli hyppy (90 asteen kulmassa), josta yritin Saden pyörittää, mutta huonolla tuloksella. Sade pysähtyi esteen eteen kysymään, että tämäkös se oli, mistä saatiin 5. Eikun ohjausta uusiksi ja loppusuoralle, jonka jälkeen oltiin maalissa tuloksella 5.48 eli ilman pysähdystä olisi pysytty vielä niukin naukin ihanneajassa. Ei kaukana, mutta tarpeeksi kaukana kuitenkin J


B-rata löytyy toistaiseksi osoitteesta: http://agi.tamsk.com/cgi-bin/watch.pl kellon ajalla 17:59:15.

Vähän vauhtia lisää (eli mulle lisää luottoa koiraan, kyllä se kipittää, jos mä kipitän!) niin hyvä tästä tulee. Kovin ylpeä voin kyllä olla mun pikku-neidistäni<3

2 kommenttia:

  1. Tosi hienoja ratoja teillä! Sujuvaa menoa :) Tuo missä Sade kieltää, on varmaan sille vähän oudompi ohjaus, se on just semmonen kohta missä se kielto tulee jos liikkuu liian aikasin "alta" pois. Sitten kun koira on jo konkari, niin voi lähteäkin nopeemmin tilanteesta eteenpäin. Mutta oppimistahan tää on, ja teillähän on ihan huikee kisauran aloitus ollut! Tsemppiä eteenpäin! ps. voiskohan kepeille kokeilla etupalkkaa, tulis vauhtia lisää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija :) Tota, missä Sade kieltää on tosiaan ehkä tehty vielä liian vähän ja toisenlaisesta kulmasta, joten treeniä vaan lisää. Kepeille oon koittanut muutamia kertoja sitä etupalkkaa, mutta se ei oo kaikista toimivin, sillä se ei motivoi tarpeeksi. Paras palkka kun on, että Sade pääsee syliin ;) Toisin sanoen pysähtyy keppien jälkeen kysymään saako namit ottaa eikä keppien vauhdissakaan ole eroa. Pitää noitten keppien treenaamiseen nyt jotain kehitellä, jotta saatais ne varmoiksi :) Niin, ja teillä on ollut myös huikea kisauran aloitus! Tehän ootte kohta jo kolmosissa :)

      Poista