12. helmikuuta 2015

Agilityn alkeiskurssi suoritettuna


Ollaan Boltin kanssa nyt käyty 5 kerran agilityn alkeiskurssi ja ensi viikolla jatkuu sitten 10 kerran jatkokurssina. kolmista ensimmäisistä treeniestä kirjoitinkin jo, mutta tässä nyt loputkin treenit.

4. treenit aloitettiin katsomalla, miltä rengas näyttää. Kyseessä on siis vielä irtorengas, mikä on apuohjaajan toimesta tuettu maahan. Bolt menee edelleen hyvin rohkeasti renkaan läpi ja tarjoaa hienosti rengasta, kun tulen sivulle ja näytän namikättä. Vasenta kättä näyttäessä tarvitsee pohtia muutama sekunti pidempään ennen kuin tarjoaa renkaan, mutta oikea puoli menee suorilta.

Toisena harjoituksena tehtiin muutama toista puomin alastuloliuskalla, joka oli tuettu maksipöydällä. Hienosti meni, joten ei muuta kuin kokonaiselle puomille! Jos puomia katsoo koiran näkökulmasta se loppuu ensimmäisen kerran siihen, mistä alkaa tasainen osuus. Tasainen osuus kun ei näy liuskaa noustessa. Toisen kerran puomi ”loppuu” tasaisen osion jälkeen. Alastuloliuskakaan kun ei näy ennalta. Bolt lähti reippaasti puomille, mutta hieman meinasi jännittää, kun ylösmeno näytti loppuvan. Vähän namikädellä ohjausta peliin ja poika tuli nätisti puomin loppuun asti. Hyvin pysyy pojalla myös tuo takapää puomillla eikä tarvitse ensimmäisenä pelätä, että se sieltä astuu vahingossa alas. Alastulolle päästiinkin sitten harjoittelemaan kontaktia. Treeneissä mulla oli vielä suunnaton hankaluus sen kanssa, miten mä tän haluan opettaa. 2o2o tästä tulee, mutta miten..

Kolmas harjoitus oli muuriin tutustuminen. Nuoren ikänsä ja kokemattomuutensa vuoksi Boltilla oli muurina (pylväiden lisäksi) vain ne oikean muurin päälle laitettavat kourut. Eipä tainnut Bolt edes huomata että tämä hyppy olikin nyt hieman erinäköinen kuin yleensä. Niin hirveää kyyti tuo juniori painaa kohti namikulhoa :D

Eilen oli sitten agialkeiden viimeinen kerta ja treenit aloitettiin tutustumalla pituuteen. Ensimmäinen loikka oli aika kamala, jos rehellisiä ollaan. Bolt otti suunnattoman hypyn jo ennen kuin sillä oli mitään mahdollisuutta lähteä suorittamaan estettä ja toinen yhtä suuri hyppy heti perään esteelle. Vähän taisi hakea sitä oikeaa hyppypaikkaa :D Muutama toisto lisää ja hyppy alkoi näyttää jo paljon paremmalta. Seuraavaksi yhdistettiin pituuteen normi hyppy, jolloin Bolt ajoitti askeleensa hyvinkin mallikkaasti kummallekin. Hyppy – pituus meni nätisti kummaltakin puolelta ohjattuna. Vain ensimmäinen toisto, missä juoksin mukana ajoi Boltin kiertämään pituuden.

Toisena harjoituksena tehtiin puomin alastulokontaktia, mihin olin keksinyt mielestäni hyvänkin suunnitelman. Bolt ja H ovat harjoitelleet ahkerasti targettiin koskemista, joten päätin siirtää tämän targettiin koskemisen myös puomin alastulolle. Hienosti Bolt tassulla pamauttelikin targetille ja heti perään jäi katsomaan, että jokos sitä namia heruu. Tässä suurimmaksi haasteeksi osoittui se, että pikku-ukko muistaisi pitää peräpäänsä samaan aikaan puomilla vaikka muutoin pysyikin hyvin paikallaan. Ei muuta kuin siivekkeet puomin alastulon molemmin puolin bloggaamaan pyllyn putoaminen ja avot! Nyt vaan kun päästään tätä vahvistamaan ja tekemään toistoja niin, etä hiljakseltaan viedään siivekkeitä kauemmas, niin hyvä tästä vielä saadaan J

Kolmas ohjattu harjoitus oli hyppy – putki – hyppy. Ketjutettiin tätä tekemällä ensin viimeinen hyppy, sitten putki – hyppy ja lopuksi koko komeus. Ensimmäisen hypyn jälkeen Boltilla oikein silmät loisti ja se kaasutti putkesta ohi suoraan kohti targetti. Vähän korjaamaan omaa ohjausta ja kutsumaan ensimmäisen hypyn jälkeen niin, että seison suoraan putken vieressä, niin jo toimi. Kyllä pentu vaan tarvitsee niin selkeää ohjausta, minkä meinaa hetkittäin sivuuttaa kokonaan. Nyt pitää hieman tsempata itse, jotta koira voi tehdä, mitä pyydetään J

Treenien jälkeen hymyilytti väkisinkin. Tuijan blogia lukeneena, tuli mieleen Boltin isä Jeccu. Tuija kun on toisinaan taivastellut sitä, miten Jeculta karkaa mopo käsistä, kun sitä hieman kehuu. Sama on niiiin huomattavissa myös Boltilla. Meinaa vähän lähteä keulimaan<3 Osa tästä kyllä varmasti karisee, kun poika varttuu ja oppii hieman keskittymään paremmin..

Nyt pitäisi sitten ruveta tutustuttamaan Bolttia boksiin (olis pitänyt jo aikaa sitten..), jotta päästäisiin jossain välissä treenaamaan myös A:ta. Tahdon siis A:lle juoksukontaktin, koska mun mielestä ei ole tarkoituksen mukaista, että koira pysähtyy niin jyrkällä alastulolla. Ollaan nyt muutaman kerran treenattu boksia Saden kanssa (ensin ihan boksiin meno ja poistuminen, hyppy – hyppy –boksi ja sitten A:lla, joten kai se pitää uskaltaa ottaa myös Boltin kanssa harjoitteluun.

Toinen tämmöinen ”pitäisi” juttu, mikä on jäänyt teemättä on kepit. Kamalan hankala päättää, miten opettaisin kepit. Kuja olisi mun mieleen, mutta omalla hallilla ei ole kujaa eikä vinokeppejä, joten se, että treenaanko verkoilla, pitäisi pikkuhiljaa päättää. Toinen vaihtoehto olisi treenata keppejä alkuun vain ulkona. Mulla on noi maahan iskettävät kepit (muttei omaa pihaa, mihin olis helppo iskeä!), joilla pystyisi harkoittelemaan vinokeppeinä, (mikä ei myöskään olisi ihan huono ajatus.) tai kujana. Kujakepit löytyy muistaakseni Tähtitekniikan hallilta, missä nyt Boltin kanssa käydään, eli pitäisikö..? J Kujan saaminen siihen kuntoon, että onnistuu ”peruskepeillä” ei vaan ehkä ihan onnistu 10 viikossa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti