15. maaliskuuta 2018

Diesel esittäytyy

Diesel eli Elopellon Johan Pomppas on laumamme nuorin jäsen. Diesel on varustettu suurella tarpeella käyttää hampaitaan, läheisyyden kaipuulla, leikkisyydellä ja lujalla tahdonvoimalla. Ja Diesel rakastaa. Monesti Diesel vaan rakastaa hieman kovasti, sillä kun oikein iskee rakkauskohtaus, Diesel tulee kirputtamaan mua.


Diesel on ulkomuodoltaan hyvin ryhdikäs ja ylväs ja se liikkuu pitkällä näyttävällä askeleella. Korkeutta pienelle miehelle tuli lähemmäs 50 cm, tarkempi tulos saatanee elokuussa Keuruulla jalostustarkastuksessa sekä loppuvuonna agilityn mittaustilaisuudessa. Diesel siis yltää lähes minne vaan, mikä sopii nuorelle herralle loistavasti. Diesel haluaa auttaa kaikessa ja kaikki tarvitsee tutkia läpi. Toisinaan tuntuu, että toi koira yltää liiankin hyvin kaikkialle. On nimittäin ollut totuttelemista, sillä aiemmin omat koirat eivät ole vieneet pöydiltä ruokaa, mutta nyt lähtee kävelemään kaikki. Perinteinen ahne schape siis!


Diesel on hyvin lupaavanoloinen harrastuskoiran alku. Syksyllä 2017 käytiin rally-toko tunneilla, ja vuosi 2018 aloitettiin sekä agilityllä että tokolla. Tokossa Diesel tekee jo hienosti luoksetulon pysäytyksiä, kaukokäskyjä (istu-maahan-istu) 2 metrin päästä, vauhtinoutoa ja kaikkea muuta, mikä on ylittänyt mun odotukseni. No joo, myönnetään etten tuohon tokopuoleen ole pahemmin panostanut tai osannut opettaa, joten kaikki uusi ylittää mun odotukset :D Agilityssä nappasin Dieselille suoraan ryhmäpaikan, eli hieman oikaistiin ja jätettiin varsinainen alkeiskurssi käymättä. Mutta hienosti on tästä oikaisusta huolimatta mennyt. Diesel on tehnyt jopa 5 esteen ratoja, missä on mukana takaakiertoja, ja etenemistä vaikkeivat esteet olekkaan täysin linjassa. Radat toki koostuvat vielä vain hypyistä ja putkista J Erikoisesteistä on harjoiteltu rengasta (tarvii treenata lisää), muuria, A:lla on käyty kerran luvan kanssa ja kerran luvatta suoritettu koko A, puomilla on vähän käyty treenaamassa sekä alastulon pysäytystä että koko puomia, keinua on paukuteltu ja pussia tehty. Innolla odotan, kun ikää tulee vielä hitusen lisää, ja päästään treenaamaan kunnolla kontakteja ja keppejä.

Dieselin kanssa kuljetaan paljon metsässä niin, että poika saa kulkea vapaana. Diesel pysyttelee hienosti mun lähistölläni, ja vaikka välillä innostuu spurttaamaan, jää kuitenkin tunnollisesti odottamaan mua, ettei ajaudu liian kauas musta. Hyvin on myös kuulolla ulkoillessa, ja tarvittaessa saan Dieselinkin kytkettyä melko nopeasti. Uimassa on myös käyty muutamia kertoja, ja Diesel on osoittautunut oikeaksi vesipedoksi. Altaaseen Diesel menee lelun perässä ja lähes koko puolituntien kuluu pojalla aina uidessa lelu suussa. Diesel leikkii lähes millä vain lelulla, mutta vetolelut ovat yksi suosikeista, sillä niillä voi leikkiä niin yhdessä mun kanssani kuin kavereidenkin kanssa. Diesel on kova taistelemaan leluista, ja taistelutahtoa on vahvistettu mm. kun Diesel on ollut mukana Saden kisatessa agilityä. Dieselin kanssa on leikitty leluilla pitkin halleja ja hyvin poika keskittyy, vaikka ympärillä on hälinää.


Diesel tulee tällä hetkellä toimeen kaikkien koirien kanssa, ja sillä onkin useampi treenikaveri ketä se RA-KAS-TAA. Oikeastaan se rakastaa kaikkia. Mutta nämä treenikaverit tunnistetaan jo pitkän matkan päästä ja koko pieni koira menee kuin hyrrä, kun se innostuu jälleennäkemisestä. Uusien tuttavuuksien kanssa olisi myös kiva päästä leikkimään vaikka heti! Muutaman kerran on toinen koira Dieselille uhitellut, mutta Diesel ei ole lähtenyt mukaan kukkoiluun. Saan kyllä olla kovin tyytyväinen tästä pienestä jääräpäästäni <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti