25. maaliskuuta 2018

Aikaistunut Viron reissu ja seitsemän valionarvoa

Meidän piti lähteä Viroon toukokuun viimeisenä viikonloppuna, mutta koska matkaseuramme perui, tarvitsi tehdä uusi suunnitelma. Ja hupsista, huomasin ilmoittaneeni meidät hetken mielijohteesta jo maaliskuulle Viroon, vaikka juuri vasta kotiuduimme Latviasta.


Tämän kertainen matkaseuramme oli minulle ennestään tuntematonta, bongasin facebookin kimppakyydillä koiranäyttelyyn -ryhmästä tytön, joka kyseli itselleen matkaseuraa ja tässä sitä nyt ollaan! Kyllä taas aiheutti etukäteen vatsanväänteitä, kun tälleen puskista lähtee reissuun..

Työkaverini kanssa puitiin tätä reissua etukäteen monet kerrat, ja työkaverini oli täysin vakuuttunut ettei matkaseurani olisikaan ikäiseni tyttö, vaan joku "himoköyrijä", joka on varastanut nuoren naisen fb-profiilin :D Mulle maalailtiin useammastakin suunnasta kauhukuvia, mutta minkäs teit- reissuun oli jo ilmoittaudutta ja maksut maksettu. Ja hei, pitäähän sitä vähän löytyä seikkailumieltä!

Niinpä mä ajelin koirien kanssa Malmille, mistä hypättiin tavaroinemme matkaseurani kyytiin. Tavaroiden kanssa mentiin niin minimillä kuin vain saatettiin; reppuun mahdutettiin vaatteet, näyttelykamat ja kaikki muut, mitä viikonlopuksi tarvittiin. Lisäksi kantoon metallihäkki (Diesel tulee kevythäkistä läpi, jos otan vain Saden mukaani) ja kangashäkki. Tavaramäärän piti olla sellainen, minkä saan kerrasta kannettua näyttelyalueelle.

Onneksi näyttelyn sijaintina oli Tallinna, sillä auto meillä oli ääriään myöten täynnä. Autossa matkustivat 5 koiraa, kaikille häkit ja muut tavarat. Takaisin tulomatkalla kyytiin hyppäsi vielä kolmas ihminenkin. Kovin pitkää matkaa ei olisi ollut mukava matkustaa noin täydessä autossa. Menimme lopulta lauantaina aamulaivalla Tallinnaan ja siitä suoraan näyttelypaikalle. Schapendoeseja oli ilmoitettu kummallekin päivälle vain kaksi, eli Sade ja Diesel.


Lauantaina schapendoesit tuomaroi virolainen Dina Korna. Diesel meinasi olla hieman lennokkaalla tuulella, malttoi  onneksi kuitenkin liikkua myös ravilla. Diesel oli hienosti rop-junnu kera junnu-sertin ja sa jatkolipun junnujen ison kehän lisäksi myös rop- kehään. Jsertin myötä Diesel saa lisätä nimensä eteen Viron ja Balttien juniorimuotovalion arvonimen.

Sade oli oma ihana sähikäinen itsensä, ja juoksi itsellensä sen viimeisen uupuvan sertin. Tämän sertin myötä Sade on oikeutettu hakemaan valionarvoa Virosta, Suomesta, Liettuasta, Latviasta ja Balteista! Rop- kehässä Diesel esiintyi aina ropiksi asti, ja Sade oli täten vsp. Seuraavaksi jännitettiin matkaseuran kehiä ja odoteltiin isoja kehiä. Ja avattiin pullo kuohuvaa!!!

Sade ERI SA PN1 VSP SERT - > EE MVA LV MVA LT MVA Balt MVA FI MVA

Diesel ERI SA PU1 ROP-J ROP - > EE JMVA BALT JMVA

Kuva: Sallamari Salmi


Isoista kehistä saatiin kokemusta ja turnauskestävyyttä, muuta kerrottavaa niistä ei jäänyt, vaikka ryhmäkehässä Diesel esiintyikin kauniisti. Junnukehässä Diesel tulikin jo ravin sijaan laukalla, ja purki väsymystään. Yllättäen emme lähes 50 juniorin joukosta erottuneet eduksemme.

Sunnuntain tuomarinamme oli azerbaizanista kotoisin oleva Zaur Agabeyli. Kehään mennessä olo ei ollut järin luottavainen, sillä Diesel laittoi treenatessa koko homman ihan leikiksi. Kehässä poika kuitenkin tsemppasi hienosti ja oli rotunsa paras juniori saaden juniori-sertin. Tässä kohti en edes tajunnut kieltäytyä sertistä, otin vain kiitollisena kaiken vastaan.

Sade kipitteli kehässä, minkä tassuistaan pääsi häntä hurjasti pyörien. Saden kanssa on kyllä kovin mukava olla kehässä, se kun on aina ihan täpinöissään. Paikalla tönöttäessä sen fiilis laskee, mutta muutoin se on aivan innoissaan. Sadelle tarjottiin myös sertiä, mutta nyt muistin sanoa, ettemme sertiä enää tarvitse.

ROP- kehässä Zaur tykkäsi selkeästi enemmän koirasta, jonka askel yltää pidemmällä. Näin ollen uusimme lauantain tulokset, ja Diesel sai matkalipun ryhmäkehään.

Kuva: Päivi Lahti

Kuva: Sallamari Salmi

Kuva: Sallamari Salmi

Ryhmä- ja paras juniorikehässä kävimme taas hakemassa kokemusta, mutta ilman sijoituksia. Alkujaan oli tarkoitus tulla illan viimeisellä laivalla Suomeen, mutta vaihdoimme laivan aiempaan, jotta ehtisi edes muutaman tunnin nukkua ennen työviikkoa.

Olen kyllä äärimmäisen tyytyväinen näihin kaikkiin kolmeen ulkomaanreissuun, mitkä olemme tänä vuonna tehneet. Tämän alkuvuoden aikana on tienattu Dieselille 4 valionarvoa ja Sadelle 5. On kyllä aika mahtava fiilis!!

Nyt reissu on kotimatkaa lukuunottamatta paketissa, ja lupaan, että me pysytään Suomen kamaralla useampi kuukausi putkeen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti