13. maaliskuuta 2018

Blogi-masennus ja kuulumisia

Boltin kuoleman jälkeen ei oikein ole ollut fiiliksiä päivitellä blogia. Poismenosta on nyt kuitenkin jo 14 kuukautta, joten lienee parasta ottaa itseä niskasta kiinni - tai haudata koko blogi. Yritetään tuota ensimmäistä vaihtoehtoa.

Laumamme täydentyi kesäkuun 2017 alussa, ja Saden kaveriksi muutti Elopellon Johan Pomppas eli Diesel. Diesel on ollut heti alusta asti mukana agilityhallilla ja kaikessa muussa menossa. Rohkea ja alussa kovinkin itseriittoinen pentu rauhoittuikin pian treenihallin hälinässä paljon paremmin kuin kotona, missä ei tapahtunut mitään. Syksyn mittaan tehtiin paljon töitä sen kanssa, että kotona ei tarvitse tapahtua mitään ja silti voidaan rauhoittua. Eteenpäin on menty, mutta vielä meillä on työsarkaa tämän kanssa.

Kuva: Kati Kontula.

Sade ei ottanut uutta tulokasta vastaan niin hyvin kuin olisin toivonut. Jouduin jopa turvautumaan kuonokopan hankintaan, sillä Dieselin ensimmäisenä päivänä kotona sattui pieni haaveri, ja pentu joutui shokkiin. Saden käytökseen ja reagointiin toki vaikutti suuresti olkapäävamma, jonka Sade oli viikkoa aiemmin saanut agitreeneissä. Mutta siis, taatakseni pennulle turvan ja itselleni mielenrauhan, Sade tutustui uuteen tulokkaaseen kuonokopan kanssa.

Ja viisastuiko Diesel tuosta haaverista? Ei todellakaan. Diesel ei varo eikä kumarra Sadea. Ei toki tosissaan haastakkaan,  ennemmin ei vain pidä Saden ärinöitä uskottavina. Pentua etsiessä olin ääneen lausunut toiveen, että pennun ei tarvitsisi olla kovin pehmeä, että selviää saden kanssa. Mulle olisi kuitenkin riittänyt, että kovuutta olisi annettu lusikalla tai kauhalla, nyt kaadettiin oikein saavista :D


Syksyllä 2017 kävimme Virossa näyttelyissä ja Diesel lähti mukaan pentuluokkaan, ikää pojalla oli tuolloin 5.5kk. Sade käteltiin kumpanakin päivänä kehästä eh:n kanssa pois, mutta Diesel oli molempina päivinä Rop- pentu kera kp:n (kunniapalkinto). Tuomarina lauantaina oli Lessi Tchistjakova ja sunnuntaina Natalya Drovoccekova. Kävipä Lessi vielä erikseen kehumassa, että kovin on loistava ja lupaava pentu! Muutoinkin reissu meni pienen koiranalun kanssa oikein mukavasti. Iltaisin Dieselin aktivoinnista vastasi Koda (Dieselin velipuoli) ja laivamatkat pennulla meni omassa häkissä nukkuen. Oikein reipas reissaaja! Niin, ja lokakuussa oltiin Lahdessa pentunäyttelyissä, jossa Diesel oli Nina Jangerin tuomaroimana vsp- pentu kera kp:n.


Mitähän muuta mahtui syksyyn 2017.. Diesel vaihtoi hampaat rytinällä, ja 10 hampaan vaihtuminen viikon sisään nosti korvatulehduksen. Tulehdusta sitten hoidettiin pitkin syksyä ja mahtui syksyyn nenäpunkki ja kennelyskäkin. Sade lääkittiin varuiksi myös nenäpunkkia vastaan, ja kennelyskältä Sade säästyi kokonaan. Syksyllä käytiin myös useammat match showt ja Diesel sijoittui aina isoissa pennuissa punaisten palkinnoille! Niin! Ja Sade voitti schapeja agimestaruuden medi 3-luokassa. Ai, että mä olen ylpeä pikkumustasta!

Vuosi 2018 alkoi Liettuan reissulla, jolla oltiin tammikuun lopussa. Matkassa oli Saden ja Dieselin lisäksi myös Dieselin kasvattaja Kati, ja Katin koirista Olga (Dieselin sisko) sekä Nasco (Dieselin pappa). Reissussa oltiin King Toursin kyydillä, eli bussi oli täynnä koiria omistajineen. Lauantaina tuomarina oli Andrei Kisliakov. Sade oli pn2 ja sai sertin sekä cacibin, jonka myötä Saden cacib-kello lähti tikittämään. Diesel oli pu2 ja vsp- Jun ja sai juniori sertin. Lauantailta saatiin siis kaikki mitä haluttiin, kun Katin koirista Nasco sai myös sertin ja cacibin ja Olga junnusertin. Sunnuntain tuomarina oli  Livija Zizevske ja vastoin kaikkia odotuksiani Livija nosti Dieselin ohi valiouroksesta ja Diesel oli rop sekä rop-juniori saaden juniorisertin ja tätä myöten Dieselistä tuli Liettuan juniorimuotovalio. Sade oli sunnuntaina pn2 ja sai sertin sekä cacibin. Sadelta uupuu siis enää 2 cacibia ja Saden valioituessa jonnekin, on Sade oikeutettu hakemaan myös Liettuan muotovalion arvoa. Myös Olgasta tuli tämän reissun myötä Liettuan juniorimuotovalio, ja Nasco on oikeutettu hakemaan Liettuan muotovalion arvoa.
Huh, siinä hyvin tiiviiksi tiivistettynä viimeinen vuosi. Tai oikeastaan esiin nostettuna vuoden kohokohdat :) Vuoteen nimittäin mahtui myös vaikeita hetkiä, mutta toivotaan noiden hetkien kääntyneen jo voitoksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti