20. toukokuuta 2016

Agiepikset, Ylökk

Keskiviikkona oli Ylökin järjestämät agiepikset Mutalassa. Tuomarina kaikilla radoilla toimi SM 2016 tuomari Jari Helin. Sade ilmoitettiin kisaaviin medi kolmosiin, ja pitkän pohdinnan jälkeen ilmoitin Boltin medi mölleihin.

Saden kanssa on startattu viimeksi maaliskuussa, eli kisataukoa on taas ihan riittävästi. Kolmosille Jari oli tehnyt 29 esteen radan, jolla oli peräti 3 kertaa kepit. Kaiken mennessä putkeen, rata olisi ollut tehtävissä puhtaasti, mutta jotta olisimme saaneet puhtaan radan, olisi kartturin pitänyt muistaa missä piti vaihtaa ohjauspuolta :D Mulla meni omasta keskittymisestä lähes puolet hengittämiseen juostessa, joten Sade parka sai kehnoa kartturointia. Unohdin vaihtaa parissa paikassa ohjauspuolta, ja sekoilin kaikkea muutakin. Siinä on pienen koiran paha antaa parastaan, kun kartturi sekoilee.

Sadella oli hyvä vauhti ja into radalla. Tällä vauhdilla meillä ei tee tiukkaakaan alittaa ihanneaika. Sade pysyi myös nätisti hanskassa ja kuunteli todella tarkasti, mitä pyysin. Sade oli loistavassa vireessä <3 Vielä kun saisi omat keuhkot siihen kuosiin, että hengästyminen ei olisi tuskaa, niin olisi kiva starttailla virallisissa kisoissa. Sade on itse asiassa ilmoitettu Ylökin kisoihin 29.5., mutta episten jälkeen huomasin, että Bolt on kiinnostunut Saden hännän alusesta. Ei muuta kuin kotona tsekki asiaan, ja varmistus sille, että neiti aloitti juoksut. Ihan ei taida juoksut ehtiä loppumaan puolessatoista viikossa..

Hain Boltin autosta hyvissä ajoin ennen möllien rataa. Bolt kävi kuumana vieraille koirille ja pohdin jo kävelyttäväni herran suorinta tietä takaisin autoon. Pian Bolt kuitenkin laski kierroksia ja totesin, että kierrokset alkavat olla sen verran matalalla, että uskaltaudumme radalle. Mölliradalla oli vain putkia ja perushyppyjä, ja radan pääsi sujuvasti läpi kolmella puolen vaihdolla. Teknisesti siis sitä luokkaa, mistä Bolt selviytyy leikiten. Suurin ”haaste” oli 35 cm hypyt, sillä Bolt on hypännyt pääasiassa vain 15 cm hyppyjä. Maanantain treeneissä Bolt hyppäsi ensimmäistä kertaa radan 30 cm hypyillä.

Koska kenttää ei oltu aidattu kokonaan, pyrin pelaamaan Boltin kanssa varman päälle. Tästä johtuen lähdimme lähdöstä liikkeelle yhtä aikaa (Boltille ei jäänyt aikaa bongailla ympäristöä). Lisäksi kentän täysin avonaisessa päädyssä oli Maria hollilla, jos Bolt päättäisi keksiä jotain mielenkiintoisempaa kesken radan. Kerran Bolt jämähtikin radalla, kun putkesta tullessa putken toisella puolella haukkui koira. Tässä rytäkässä saatiin siis myös kielto, kun herra pysähtyi esteen eteen. Aika nopeasti sain kuitenkin Boltin huomion takaisin tekemiseen ja loppurata sujui todella mallikkaasti.

Ihanaa huomata, miten Bolt alkaa hakea esteitä. 19 estettä mentiin, eikä meno hyytynyt. Elämän pieniä iloja, mutta mä olen niin ylpeä mun pienestä pojastani <3 Bolt pysyi radalla, vaikka ympärillä tosiaan oli häiriötä. JA jaksoi nätisti keskittyä koko radan. Maanantain treeneissä saatiinkin jo osviittaa vuoden aikana tapahtuneesta kehityksestä, sillä tuolloin tehtiin 18 esteen rata, jolla oli kaikki kontaktit, muuri, pituus, kepit sekä hyppyjä ja putkia. Ja jo maanantaina Bolt keskittyi ja teki loistavasti töitä :)

Kirsikkana kakun päälle, Bolt oli lopulta medi mölleissä kolmas! Kerrankin Bolt pääsi tienaamaan koirien namit. Useimmiten Bolt auttaa mieluusti vain Saden tienaamien namien tuhoamisessa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti