15. marraskuuta 2014

Kolmas Luva ykkösistä (11.11.-14)

Käytiin pyörähtämässä Tamskin iltakisoissa ottamassa yksi agirata ja yksi hyppyrata. Jännitin koko päivän vaikkei tässä ollut kyse elämästä ja kuolemasta. Meillä oli vasta 4 starttia takana eli kisakokemus on vielä hyvin pientä eikä ruutineita ole vielä ehtinyt kehittyä kisapaikalle . Jännitys hipoi kuitenkin samaa luokkaa kuin oman kilpaurheilu-”uran” aikana..

Ensimmäinen rata oli agirata ja profiililtaan hyvin mukava. Sujuvaa liikettä eikä mitään mahdottomia pyörityksiä hämyesteineen. Pääsisin jopa ohjaamaan kepit vasemmalta puolelta ilman ylimääräisiä ohjauskuvioita. Vasen on siis tällä hetkellä meille vahvempi puoli kepeillä. Treeneissä ja Lahden kisoissa, kun olen ohjannut oikealta on lopputulos ollut fiasko, vaikka aiemmin sekin puoli meni käsiavulla oikein kivasti..


Saden vire ennen rataa oli loistava. Tiivis katsekontakti ja reagointi kaikkiin liikkeisiini sekä käskyihin. Tästä on hyvä lähteä radalle –fiiliksen saattelemana sitten lähdettiin radalle. Rata lähtikin liikkeelle hyvin, mutta keinulla tuli ylläri. Sade taisi tajuta tekevänsä keinua vasta jo suorittaessaan sitä ja keinu oli HIDAS, vaikka sen kanssa ei ole ollut hetkeen mitään haasteita. Virheetön suoritus kuitenkin, vaikka tässä menetettiin ainakin 3-5 sekuntia aikaa. Toiseksi viimeisenä esteenä oli puomi ja ohjattuani Saden puomille (tällä kertaa ihan esteelle eikä esteen ohi!) tuulettellin jo mielessäni puhdasta rataa. VIRHE! Puomin alastulossa en malttanut pitää kättäni tarpeeksi kauan alhaalla vaan kiskasin jo käden ylös viimeistä hyppyä varten ja Sade ponnisti puomilta 2-3 cm ennen osumistaan kontaktille. Ja tästä 5 virhepistettä :/ Muutoin loistava rata ja mielestäni ihan kelpo ohjaus, mutta tämä typerä ohjaajan virhe toi virhepisteet. Tosin useimmiten tuo virhe taitaa olla juuri ohjaajan tekemä ;)

Ei muuta kuin keräämään uutta fiilistä hyppyradalle ja pohtimaan parhaita ohjauskuvioita. 18 hyppyestettä ja kepit. Vauhdikkaan oloinen rata, johon sopisi hyvin takaaleikkaukset ja keppien ohjaaminen oikealta puolelta. Juuh, pelatakko varman päälle vai tavoitella mahdollisimman hyvää aikaa? Päätin pelata varman päälle ja vaihtaa takaaleikkaukset valsseihin ettei Sade ohjaudu esteestä ohi. Lisäksi päätin tehdä vielä ylimääräisen valssin 15. ja 16. esteen välissä päästäkseni ohjaamaan kepit vasemmalta puolelta. Suunnitelma hyvä, mutta 2. valssin (esteiden 10 ja 11 välissä) kanssa tulisi todella kiire..


Rata alkoi hyvin ja Sade teki suhteellisen tiukat käännöksetkin, vaikka ajautuu usein tekemään hyvin laajat käännökset. 2. valssi, mitä etukäteenkin jo jännitin tuli sitten tehtyä liian myöhään, minkä seurauksena työnsin Saden sivuun linjalta. Ei muuta kuin korjaamaan linjaa, jolloin jouduin ohjaamaan vielä esteelle 11 ja 12 vasemmalta ja tehdä 12:sta takaaleikkauksen (olisi ollut ehdottomasti parempi ratkaisu jo alkuunsa). Loppuun vielä 15. ja 16. väliin valssi, että pääsen ohjaamaan kepit vasemmalta puolelta.

Ehdinpä muuten kiroilla esteeltä 12 alkaen mielessäni sitä valssia, minkä yritin tehdä. Ei sillä, että menetettiin monen monta sekunttia sekoilussani, mutta ajattelin jo tästä tulleen kiellon tai jonkin muun virheen. Radan jälkeen laidalla ollut onnitteli 0-radasta ja olin ihan ihmeissäni, täytyi käydä vielä tarkistamassa tulokset, että uskoin ettei tuo sekoilu tuonutkaan virhettä.

Tämän radan ohjaukseen en ollut tyytyväinen. 1. ja 3. puolenvaihto oli ihan ok valsseilla eikä näistä olisi saanut montaa sekuntia pois vaihtamalla ohjausta, mutta 2. valssi oli fiasko. Ens kerralla pitää vaan luottaa enemmän siihen, että Sade kyllä osaa ja tehdä ohjaus silleen, miten se menee sujuvammin (eikä tule jo ennalta arvattava epäonnistuminen) eikä pelata vain varman päälle. Aikavertailussa sijoituttiin vasta 6., mutta käytiin noutamassa serti muiden hakiessa sarjapalkintojaan. Siinä tuomari sitten vielä nauroi, että ”varmistelit sitten teille sertin” :D Mitä nyt vähän vaihdoin puolta ohjatakseni kepeille.. ;)

Seuraava startti otetaan kyllä vasta sitten, kun meidän kepit on paremmassa jamassa. Nyt on tarkoitus pilkkoa kepit takaisin osiin ja lähteä uudelleen alkeista. Samaan syssyyn lähdetään opettelemaan Boltin kanssa keppejä jo ihan senkin takia, että maltan ottaa Saden kanssa tarpeeksi alusta ja tarpeeksi hitaasti. Plus, että haluan Boltille vahvat ja omatoimiset kepit nopeammin, kuin mitä Saden kanssa olen osannut opettaa. Nyt meillä on muutama hyvä vinkki takataskussa ja niitä lähdetään sitten jalostamaan ja toivottavasti meillä on vuodenvaihteessa toimivat kepit J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti