12. kesäkuuta 2019

Sadelle hyppy-serti!

Käytiin tiistaina juoksemassa oman seuran kisoissa Saden kanssa kolme rataa. Tuomarina jokaisella radalla oli Jari Helin.

Mä muistan meidän yhden kisat kakkosissa Nokialla, kun Jari oli tuomarina. Ilmossa kyselin ollaanko aikataulussa ja mulle sanottiin, että hyvin ehdin lenkille. No kun palailin lenkiltä, niin porukkaa juoksi vastaan, että kakkosten rataantutustuminen on jo käynnissä. Ei muuta kuin juosten kentän laidalle ja kevythäkki Sadelle pystyyn. Kerkesin kiertämään radan kerran, kun joku kuulutteli koiran purkautuvan kevythäkistä... Tolloin noista kisoisa jäi fiilis, että Jarilla on aivan järkyttävän vaikeita ratoja. Jonkun aikaa välttelinkin tietoisesti Jarin ratoja, mutta nykyisin mennään jo mielellämme Jarin radoille. Ihana tunne, kun radalle mennessä ei tule sitä fiilistä ettei selviäisi, vaan voi pohtia mikä ratkaisu olisi juuri meille se paras :) 

Mutta takaisin eiliseen! Ekana ratana oli hypäri, ja me startattiin Saden kanssa ensimmäisinä. Vitoshypyltä Sade meinasi mennä pitkäksi ja hypylle 20, mutta viimehetken kalastelulla Sade kääntyi kohti 6 putkea, ja matka jatkui. Maaliin tultiin nollalla ja lähdettiin tasailemaan hengitystä lenkille. Lenkiltä takaisin tullessamme katsoin tuloksista, että Jukka ja Bit ovat menneet huimalla ajalla johtoon, ja me oltiin Saden kanssa kakkosia. Ääneen jo harmittelin, että SERT-H ei siirtyisi, sillä muistin sen siirtyvän vasta 21 koirakon kohdalla. Yllätys oli erittäin positiivinen, kun SERT-H siirtyikin jo 20 koirakolla, eli Saden kanssa oltiin sijalla 2. ja saatiin meidän eka SERT-H!

Lumikuono Nortada Fada 

Toiselle radalle lähtiessä oli lähdössä vähän haasteita, sillä lähtöviivalla löysin vielä Saden turkista ylimääräistä roskaa, mitä sitten revin pois ettei radalla pistelisi. Ei muuta kuin turkin tyhjennyksen jälkeen radalle. Alkurata menikin kivasti aina keinulle asti. Etujalat Sade toikin keinulle, mutta kieltäytyi sitten suorittamasta keinua. Ei muuta kuin uusi vienti keinulle, ja tämänkin Sade suoritti hyvin vastentahtoisen oloisesti. Loppurata menikin oikein kivasti. Meidän jälkeen kun useampi muukin koira kielsi keinulla, totesimme, että siihen taisi aurinko paistaa niin, että koiria häiritsi. Seuraavalle radalle tukittiinkin sitten ikkuna niin, ettei kukaan enää häikäistynyt :) 

Tässä meidän B-rata:

Viimeinen rata tuntui hieman tahmealta, vaikka ei siellä mitään suuren suuria kaarroksia tai muita ”mokia” ollut. Sade lukee todella kivasti mun ohjausta ja ottaa hyvin merkatut esteet, jolloin mä voin siis jo siirtyä alta pois Saden jäädessä suorittamaan. Niin, ja puomin alastulon kontakti oli aivan täydellinen, näkyy todella hyvin myös alla olevalla videolla. Nollalla tultiin maaliin, otettiin Diesel mukaan ja lähdettiin jäähdyttelemään. Hallille palattuamme otin Sadesta serti-kuvan, pakkasin koirat ja tavarat autoon ja lähdin hakemaan kisakirjaa. Tulostaulua vilkaistuani lähdinkin hakemaan Saden vielä autosta palkintojen jakoon, sillä me tehtiin tämän radan ainoa nolla (ja tulos) ja vietiin samalla siis voitto sekä täydet ranking-pisteet. Vau! Meidän ekat täydet rankking-pisteet. Sertiä ei valitettavasti voitu vastaanottaa, sillä me saatiin viime kesänä Liedossa Jarin radalta sert-a :) 

Lumikuono Nortada Fada, kuva Taina Helin. 

Tässä vielä meidän C-rata:

Olipahan ilta! Saden kanssa sijoilla 2. ja 1., SERT-H eikä se kolmaskaan rata huono ollut. Jossitteluksihan tää menee, mutta ilman aurinkoa keinulla, olisi mahdollisesti tehty triplanolla ;) Pitänee ruveta katselemaan kisakalenteria ja suunnittelemaan seuraavia startteja. Nyt meillä on vaan ilmottuna Diesel Tamskin iltakisoihin Nybergin radoille 18.6.

P. S. Kiitos videoista Hanna! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti