15. kesäkuuta 2019

Dieselistä Suomen muotovalio

Ajeltiin tänään aamutuimaan Turkuun, sillä olin ilmoittanut Dieselin kehään. Alkujaan meillä piti olla eri tuomari, mutta aikataulujen ilmestyessä meille olikin merkitty tuomariksi Gladic Goran.

Kehään oli ilmoitettuna 8 schapea, joista 1 oli lopulta pois. Kehässä nähtiin siis 1 pentu, 5 urosta ja 1 narttu.

Urosten avoimessa luokassa oli 3 kilpailijaa, joista 1 sai SAn. Juoksutin Dieselin ainoana valioluokan kilpailijana kehään ja seisotin Gladicille. Kerroin Dieselin iäksi 2 vuotta ja koplattuaan koiran läpi Gladic kysyi, että oliko D 5 vuotias :D eipä siinä kuin korjaamaan, että vasta 2 vuotta on ikää.

Ilmeisesti Gladic näki tarpeeksi liikettä siinä, kun Dieselin kehään juoksutin, sillä itse kehässä me ei sitten juostukkaan. Saatiin kuitenkin ERI ja SA. Veteraaniuroksenkin saatua SA meitä oli paras uros -kehässä 3 koirakkoa. Diesel juoksi kolmikon keskimmäisenä kierroksen, minkä jälkeen Gladic tuli meidät kättelemään ykkösiksi parhaan liikkeen johdosta.

ROP-kehässä juostiin Fiiun kanssa kierros, minkä jälkeen Gladic ojensi meille ROP-ruusukkeen! Aivan mahtavaa!! Tämän päiväisen SERTin myötä Dieselistä tuli Suomen muotovalio, ja saamme anoa Dieselille myös Venäjän muotovalion arvoa. Dieselillä hän roikkuu syksyltä SERTi Venäjälle.

Dieselin lisäksi myös Fiiu, Buffing Sofie-Amalie Ruska, sai tänään viimeisen SERTinsä ja on tuore Suomen muotovalio. Onnea Paula ja Fiiu!

FI MVA Elopellon Johan Pomppas, kuva Kati. 

Diesel ja Fiiu

Tässä vielä Dieselin arvostelu:
"2 years, In exc. show condition, strong and compact very good substance, nice expression, good eyes, correct bite, well set ears & tail, quality coat, good front, excellent In movement"
ERI SA PU1 ROP SERT - > FI MVA ja RU MVA 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti