28. huhtikuuta 2019

Sade 7-vuotta!!

Kai se on kohta pakko myöntää, että Pikku-mustasta on kasvanut aikuinen koira. Vaikkakaan en kyllä ole ollenkaan varma siitä, kasvavatko schapet ikinä oikeasti aikuisiksi. Lähes seitsemän vuotta me on taivallettu yhdessä, ja päivääkään en vaihtaisi pois ❤️

Lumikuono Nortada Fada. Kuva varastettu, en vaan enää muista mistä. 

Saden (Lumikuono Nortada Fada) kanssa on harrastettu agilitya ja rally-tokoa, ja kovasti Sade nauttii yhdessä tekemisestä. Päälajina meillä on Agility, ja Saden kanssa kisataankin M3-luokassa. Lämmittely ja jäähdyttelylenkit Sade mielellään skippaisi, paneutuisi vain siihen oleelliseen. Sade on ollut aina täysin terve, lääkärissä on käyty yhtä pentuajan rankempaa vatsatautia lukkuunottamatta vain rokotuksilla, luutotutkimuksissa sekä sterkkauksessa.

Lumikuono Nortada Fada, Sade 4v.

Sade on kotona mitä helpoin koira. Se käpertyy kovin mielellään kainaloon, ja nautiskelee läheisyydestä. Kotona se ei juuri vaadi tai valita, tyytyy siihen, mitä sille annetaan. Kodin ulkopuolella Sade onkin hieman terävämpi, ja mm. vieraat koirat kirvoittavat kovin herkästi haukun. Toisinaan haukutaan kaikki liikkuva, vaikka Sade mielellään istuukin myös vieraiden rapsuteltavana. Kovin luottavainen Sade on ihmisten suhteen ja jos vain käsi jaksaa rapsuttaa, niin Sade on tyytyväinen. Vieraista koirista Sade ei juurikaan perusta, mutta oma lauma ja kaverikoirat tuntuvat olevan myös Sadelle tärkeitä.

Lumikuono Nortada Fada

Saden tyyli suorittaa ei ole 110 prosenttisesti. Se kyllä tekee ja suorittaa kovin mielellään, mutta ennemmin 90-100 prosenttisesti. Se onkin pitänyt Saden aiemmin kovin hyvässä kunnossa, nyt tosin Dieselin ja mahdollisesti myös Saden iän myötävaikutuksesta myös Sade alkaa jumiutua ja lihashuollon merkitys kasvaa ja korostuu.

Elopellon Johan Pomppas ja Lumikuono Nortada Fada

Tovi sitten löysin koirien horoskoopit, ja pakkohan ne oli käydä kurkkaamassa. Täytyy kyllä sanoa, että tämä kuvaa loistavasti Sadea:

"Härkäkoira (20.4.–20.5.) rakastaa ruokaa ja laiskottelua
Härkäkoira on voimakas, hiljainen ja päättäväinen. Härkäkoira saattaa olla itsepäinen, mutta suostuu kyllä tekemään kaiken, mitä omistaja siltä pyytää, jos hän saa tarpeeksi aikaa pyyntöjen suorittamiseen. Härkäkoirat ovat luonnostaan ujoja ja pelkäävät kovia ääniä ja kaaosta. Siksi härkäkoirat tarvitsevatkin tasapainoisen ja rauhallisen ympäristön, jossa he eivät stressaannu ja kokevat olevansa turvassa."

Lumikuono Nortada Fada, kuva Tuija Laurila. 

Saden suurimmat saavutukset:
-Suomen muotovalio
-Viron muotovalio
-Latvian muotovalio
-Liettuan muotovalio
-Balttien muotovalio
-Venäjän muotovalio
-Agilitystä SERT
-Vuoden 2015 medikoira Ylökkillä
- 10.sija agilityn piirinmestaruuskisoissa 2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti