10. tammikuuta 2015

Täydet 10 kuukautta

Alla oleva on kirjoitettu 8.1., kun Bolt täytti 10 kuukautta. Suorilta en kuitenkaan päässyt tätä julkaisemaan, kun kuva Boltista puuttui. Nyt on viimein tuore kuva, joten pääsee tämänkin julkaisemaan :) Kaikki kuvat ovat tämän päiväiseltä metsäretkeltä Lahdesta.



Niin se aika vierii ja meijän juniorille tuli tänään täyteen täydet 10 kuukautta. Paljon on kyllä mahtunut kaikkea tähän 10 kuukauteen. Jossain kohti meinasi jo hirvittää, kun kokoajan oli jokin hätänä. Ensin linkattiin jalkaa yli kuukausi, sitten saatiin ihottumaa vatsaan ja olipa vielä kennelyskäkin. Tosin tuolla Boltin vauhdilla ja varomattomuudella, on hetkittäin suoranainen ihme, ettei se ole satuttanut itseään tuon pahemmin.

Mahtuupa tähän 10 kuukauteen paljon hyvääkin :) Kersa on kasvanut ja vahvistunut ja vaikuttaa ainakin omaan silmään hyvin sopusuhtaiselta. On käyty muutamissa näyttelyissä ja kierretty jokuset match showt, eikä tuloksetkaan ole olleet ollenkaan hullumpia. On käyty koirapuistossa ja schapetreffeillä, treffattu muuten vain lajitovereita ja nautiskeltu elämästä. Muutamat kerrat on treenailtu hakua ja viime kerralla se näytti ihan jo ”oikealta” haulta, kun jokunen äijä haettiin suhteellisen suoraan piiloista pois :) (vielä kun ohjaaja oppisi lukemaan paremmin koiraansa..)

Bolt on mahdottoman energinen eikä sitä väsytetä ihan helpolla. Loppiaisena tarvittiin aamulle match show ja iltapäivälle vielä schapetreffit, että saatiin poika illalla hiljaiseksi. Lenkiltä kun tullaan kotiin, pitäisi heti touhuja jatkaa kiskomalla leluja kilpaa tai muutoin yhdessä touhuamalla. Ensi viikolla alkaa onneksi sekä tokon että agilityn alkeiskurssit, joille Bolt on ilmoitettu. Saadaanpahan hieman tekemistä pojan pääkopalle ja toivottavasti meillä on rauha maassa ainakin tiistai- ja keskiviikkoiltaisin :)




Turkin vaihto on myös alkanut ja vanulappuja löytyy niin kaunaloista, vatsasta kuin kyljistäkin. Harjaamisesta meillä ei tykätä yhtään, varsinkaan kun siirrytään tassuihin tai vatsaan. Hetkittäin käydään kovia paineja siitä, ollaanko harjattavana paikallaan vai juostaanko karkuun. Muutaman kerran on harjatessa tullut ihan hikikin, kun Boltilla alkaa olla tuota massaa, millä vikuroida vastaan...

Lauantaina olisi ensimmäiset näyttelyt juniori-luokassa. Kahdet näyttelyt siis käytiin pentuluokassa tuloksin ROP ja VSP –pentu. Mielenkiinnolla odotan tuomarin sanallista arviota, sillä kovasti kiinnostaa saada palautetta juniorin rakenteesta ja liikkumisesta. Myöskin luonteesta ottaisin mielelläni palautetta. Ainoa ikävä asia näiden näyttelyiden ajankohdassa on tämä vajaa kuukausi sitten alkanut uhmaikä. Voi mieletön, kuinka mun ihana ja kuunteleva koira, joka tarjoaa aina ja kaikkialla kontaktia, on kadottanut korvansa aivan kokonaan :/ Uhittelu muille koirille sekä kaiken uuden tutkiminen tuntuu olevan nyt mielenkiintoisempaa kuin omistaja, joka tekee vaikka mitä temppuja hihnan päässä. Pitää kyllä etsiä vielä sunnuntaille joku superherkku. Lihapullat kun syljetään välillä pois, kun ollaan liian kiinnostuneita kaikesta muusta...

Illalla vielä vähän harjausta ja huomenna suunta kohti Lahtea, jossa lauantaille suunniteltu kimppalenkkiä kasvattajan (ja mahdollisesti muutaman muun) kanssa. Ja sunnuntaina sitten mennään kauhistuttamaan kanssaeläjiämme näyttelyihin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti