25. kesäkuuta 2015

Pirisjoen pitämät agitreenit, 24.6.2015

Pirisjoen Ville tuurasi Määttää ja piti meille keskiviikon agilitytreenit. Treenirata oli astetta vauhdikkaampi ja radalta jätettiin kokonaan pois mm. kontaktit. Radalla päästiin hyvin harjoittelemaan irtoamista, takaakiertoja,ja hmm.. välistätyöntöjä sekä hankalaa keppikulmaa (vauhti, jolla kepeille tultiin).

Putken jälkeen radalla oli lisähaasteena ihana lammikko, joten kuivana ei päästy kotiin vaikka keli paranikin treenien alettua siitä, mitä se oli vielä treeneihin ajellessa. Onneksi ei kuitenkaan tarvinut itse juosta tuon lätäkön läpi :D

(Kuva: Sue Kalves)
Ensimmäisellä toistolla vein Saden aivan turhaan lähes kädestä pitäen esteen 4 taakse, ja tästä Ville sanoikin, että pitää saada sivuirtoamista, vaikka lähetetäänkin esteen taakse. Seuraavalla toistolla ohjasin sitten kauempaa ja kas - Sade kiersi silti kiltisti esteen taakse! Tätä Villen peräänkuuluttamaa sivuirtoamista oli sitten esteillä 6 ja 7 aivan liikaa. Ville totesikin, ettei uskonut Saden kiertävän esteen 7 taakse ollenkaan, kun olin niin kaukana. Hups :) Ei muuta kuin tähän tiiviimpi pakka ja hieman omaa vauhtia pois, että saadaan Saden laajat kaarrokset pois ja vältetään se, että Sade valuisi selän taakse. Aika monta kertaa hinkattiin esteitä 5, 6, 7 ja 8 ennen kuin Ville oli tyytyväinen meidän suoritukseen.

Keskiviikon rata. Mittasuhteet on sinnepäin.
8 putkesta ja 9 hypyltä tultiin lujaa kepeille, ja Sade rallasikin ensimmäisellä toistolla mun edestä vaan takana olleeseen putkeen. Annoin ohjaavalla kädellä vähän liikaa suorituslupaa ja neitihän suoritti :D Seuraavalle toistolle Ville neuvoi, että annan kepeille tullessa vastaisella kädellä ohjeen suorittaa kepit ja tämän jälkeen ei ollut enää puhettakaan, että olisi huruuteltu ohi putkeen. Sade haki nätisti keppien alun ja teki suurimman osan toistoista hyvin. Muutama ihme sähellys sillä oli taas kepeillä, mutta saatiin paljon onnistuneita keppejä.

Keppien jälkeen käännyttiin suoraan putken kauempaan päähän ja koska Sade irtoaa nätisti putkeen pääsi Ville taas huomauttamaan, että turhaan juoksen niin pitkään mukana. Niin ja viimeisen kepin jälkeen kirsusta kiinni, pois koiran edestä ja lähetys! Tässä meinasin olla hieman turhaan Saden edellä, jolloin valssasin keppien jälkeen ja tuloksena oli Sadelle turhaan laaja kaari ennen putkea. Mahtavia vinkkejä siis saada meiltä sekunteja pois radalla!

Nenästä kiinni ja matka jatkuu. (Kuva: Sue Kalves)
Ja lähetys putkeen. (Kuva Sue Kalves)
Putken jälkeen oli taas hyvin samantyylinen osuus kuin radalla aiemminkin. Lähetin Saden kaukaa tekemään takaakierron ja lähdin jo pinkomaan viimeiselle esteelle, jolloin saatiin Sadeen vauhtia. Vaikka Villen kanssa puhuttiin lähettämisestä puhuttiin myös siitä, että Sade on kovin kiinni mun vauhdissani. En siis saa päästää itseäni helpolla, koska Sade etenee parhaiten silloin kun itsekkin pingon minkä kintuistani pääsen. Eli irtoaminen on hyvä asia, mutta mun pitää miettiä miten sitä hyödynnän. En saa jäädä seisoskelemaan, koska silloin Saden vauhti laskee, mutta on paljon paikkoja, missä irtoamisella saadaan mulle etumatkaa, jotta ehdin muualle ohjaamaan.

Luuleekohan se hyppäävänsä maksihyppyä :D (Kuva: Sue Kalves)
Bolt oli mukana kentällä ja teki keskittymistreeniä. Koska ympärillä oli muita koiria pidettiin treenit yksinkertaisina. Suurimpana tavoitteena treenille oli, että Bolt ottaisi kontaktia muhun ja kykenisi työskentelemään vaikka lähellä on vieraita koiria. Muutaman kerran intoutui louskuttamaan jolloin en antanut sille minkäänlaista palautetta sen käytöksestä vaan odotin, että tarjosi taas kontaktia. Paljon paremmin Bolt tarjoaakin jo kontaktia ja jättää louskuttamisen kuin esim kuukausi sitten. Turolle louskuttaminen lienee auttanut asiaa!

Lelut eivät tällä kertaa kiinnostaneet Bolttia pätkän vertaa, joten ne laitettiin sivuun ja kaivettiin namit esiin. Heitsailin sivulletuloa, tein istu-maahan treeniä (on muuten hankalaa märällä maalla!) ja koitin tehdä muutaman kapulatreenin. Kamalasti joutuu nostattamaan, että saan Boltin tarttumaan kapulaan uudelleen. Ekan kerran kyllä nappaa kiinni, mutta päästää samantien irti. Toista kertaa ei sitten nappaa niin hyvin kiinni. Seuraava ongelma tulee olemaan, millä mä saan pidennettyä tota kapulan pitämisen kestoa :s toi 1s kun ei oikein riitä mihinkään..

Suurimmat onnistumiset kuitenkin koettiin tällä kertaa toisten koirien läsnäoloon liittyen. Päästiin jopa ohittamaan useampi koira niin, että Bolt keskittyi vain muhun. Tähän olin niin tyytyväinen<3 Treenin loppuun otin Boltin vielä radalle tekemään muutaman putken. Toinen putkista oli suora ja toinen mutkalla, ja niihin sitten lähettelin. Muutamn toiston Bolt jaksoikin hienosti, mutta aika pian vei lätäkkö voiton ja herra kahlasi keskellä lätäkköä hörien vettä minkä kerkesi. Pitäisi niin malttaa tehdä 2 toistoa ja koira pois :/

P.S. Pahasti näyttää siltä, että tekstiä pitää pukata myös huomenna (hieroja + toko) sekä sunnuntaina (rally) :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti