Sivut

28. joulukuuta 2019

Tanssijalkaa vipattaa!

Sade oli pari kuukautta täysin levossa, mutta makoilu ei pidemmän päälle sille sovi (ihan kuin mulle muka sopisi), joten oli aika keksiä Sadelle tekemistä. Vuoden päivät olin leikitellyt ajatuksella koiratanssista, ja kun Koirakoutsilta bongasin koiratanssia alkeiskurssin, ei tarvinut kahta kertaa miettiä, mitä Saden kanssa tehtäisiin loppuvuosi.

Ilmosin siis Saden viiden kerran alkeiskurssille, ja ekalle kerralle mentiin jo paperin kanssa, mihin olin jäsennellyt meidän tanssi kappaleen ja suunnitellut liikkeet jokaiseen osioon. Meidän kurssin piti Csilla Bakos, ja kun hän ekalla kerralla kysy kurssin tavoitteita, ilmoitin, että tavoitteena on rakentaa kurssin aikana valmis tanssi. Vähän ehkä korkeat tavoitteet, mutta meitä oli ryhmässä vain kaksi koirakkoa, niin ei ollut mikään ongelma, vaikka meidän tavoitteet olivatkin vähän perus alkeita korkeammalla.

Muutamalla kerralla Sade oli selvästi vaisu kelien vuoksi, joten Diesel pääsi tekemään temppuja osaksi tuntia. Csilla auttoi houkuttelemaan Dieselin mun selän päälle ja pam - meillä oli valmis temppu. Kotona onnistui jo käskystä sama :)

Saden alkeiskurssin aikana Diesel opetteli olohuoneessa pujottelemaan jalkojen välissä ja vahvistettiin akselin ympäri pyörähdyksiä sekä muutamaa muuta temppua.

Kurssin loppupuolella bongasin joulun välipäiviltä möllitanssikisat Koirakoutsilta, joten ilmoitin Saden mukaan kisoihin. Päivän asiaa pohdin, ja illalla päädyin ilmoittamaan myös Dieselin mukaan. Diesel osasi ehkä viisi temppua, mutta päätettiin lähteä pitämään yhdessä hauskaa.

Alkeiskurssin aikana hiottiin Csilla kanssa Saden tanssia ja muutettiin muutamia kohtia sekä lisättiin ripaus teatraalisuutta mukaan. Tanssiin jäi vielä hiomista itse suoritukseen, mutta paperilla se näytti jo oikein kivalta.

Jouluna oli tarkoitus treenata paljon, mutta joulu kului äidin kanssa ruokaa laittaessa ja läheisten seurassa, joten treenaaminen jäi ajatusasteelle. Niinpä lähdettiin möllikisoihin melko kylmiltään. Edellisenä iltana vielä pohdin Dieselin tanssia, eikä D:n kanssa oltu kertaakaan yhdistetty temppuja pidemmäksi kokonaisuudeksi saatikka yhdistetty musiikkiin. Hups.. :) Lopulta tanssikin meni toisin kuin olin ajatellut, jätin muutaman kohdan pois ja korvasin muulla kuin olin aiemmin ajatellut.

Paikan päällä lähtölistoista selvisi, että Diesel tanssisi ensin, heti htm tanssijoiden perään (heelwork to music), ja Sade olisi luokan neljäs tanssija. Me siis tanssimme free style - luokassa (fs). Yhteensä fs-mölliluokassa oli kuusi koirakkoa, joista peräti kolme schapea.

Kisamusiikki oli toimitettu järjestävälle taholle etukäteen mp3 muodossa, samalla oli saanut toimittaa pienen esittelyn koirasta / yhteisestä tanssista. Dieselin kappale oli Los Piratos :in Kapteeni Koukku ja Saden Kirkan Mörri-Möykky. Saden kappale jotenkin kuvaa Sadea erityisen hyvin. Dieselin kappale puolestaan oli hankalampi päättää ja saattaa mennä jatkossa vaihtoon.

Diesel teki pätkiä todella hyvin, välillä meinasi keskittyminen herpaantua, mutta mitä sitten. Mulla oli namit mukana, sillä kehässä oli lupa palkata. Yksi nami oli jopa kädessä, jotta saatoin sitä tarvittaessa hyödyntää.. Tää on meillä selkeästi treeniä vaativa kohta, että uskallan jättää namit kehän ulkopuolelle.

Tässä Dieselin tanssi. Alusta puuttuu pieni pätkä (aloitettiin istumalla reilun 3m päässä toisistamme, pyydän D:n tulemaan luokseni, istumaan eteen ja antamaan tassun. Nousemme yhdessä ylös ja D peruuttaa mun edellä jokusen metrin.). Kuvaajana Csilla:


Dieselin arvostelut:
"Monipuolinen ja teknisesti jo hyvinkin taitava ohjelma! Upea loppu!! Kehän käyttö hyvä."
"Ohjaajalla rauhallinen ohjaustyyli. Koira selvästi tykkää tanssia! Katsojalle jäi ohjelmasta hyvä mieli."

Oikein hyvä aloitus, ja vielä kun miettii miten vähällä treenaamisella! Tarvii vähän hioa ja kehittää tanssia, mutta tanssiminen ei varmasti jää tähän :) Diesel oli niin kovin innoissaan ja varsinkin loppu asento on aivan sen lemppari. Onnea on koira, joka tykkää tehdä ja oppii melko pienellä työllä ja kun saa itse tarjota.

Seuraavaksi vallattiin Saden kanssa estradi. Saden tanssi oli siis paljon valmiimmaksi mietitty ja treenattu. Nyt lähinnä testattiin saadaanko se onnistumaan kuten suunnittelin. Alku sujuikin todella kivasti, mutta sen jälkeen nenä vei Sadea parissa kohtaa. Hyvin kuitenkin päästiin aina jatkamaan tanssia eikä jääty musiikistakaan jälkeen. Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen Saden suoritukseen.

Tässä Saden suoritus. Kuvaajana Csilla Bakos:


Saden arvostelut:
"Teknisesti taitavasti kerroitte koko tarinan. Kokonainen esitys. Paljon hyvää osaamista ja ohjaajan eläytyminen oli upeaa. Ihana iloinen koira!“
“Hieno aloitus! Koreografiassa monia vaikeita juttuja, joista selvisitte hienosti yhdessä. Selkeä tarina, monipuolinen kokonaisuus. "

Sade oli lopulta jopa sijalla 2/6, Diesel jäi palkintojen ulkopuolelle eikä sijoja 4-6 nimetty kenellekkään. Kummallakin oli oikein hyvät arvostelut ja kummankin kanssa oli mukava tehdä. Nyt jatketaan treenaamista ja ehkä me jossain kohti saadaan tanssit sille mallille, että meidät nähdään virallisissa kisoissa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti